Doğal Bir Doğum İçin 7 İpucu
Hamilelik sırasında bir doğum planı hazırlama çalışmalarına ikinci üç aylık dönemde başlamalısınız.
Doğal Bir Doğum İçin 7 İpucu
Uzmanlar doğal bir doğum için anne adaylarına bazı tavsiyelerde bulunurlar. Bu tavsiyelerin başında hamilelik döneminde iyi bir doğum planı hazırlama gelir. Bu plan içerisinde doğum yapılacak sağlık kuruluşunun seçiminden, doğum öncesi eğitimlerine kadar pek çok önemli ipucu yer alır. Peki, doğal bir doğum yapmak için neler yapmak gerekir? İşte Doğal bir doğum için 7 ipucu...
.
1- Doğum öncesi eğitimi alın
Araştırırken doğum çalışması, ağrı yönetimi teknikleri, nefes egzersizleri, gevşeme ve diğer sorunlarla başa çıkabilme gibi eğitimlerin bulunmasına dikkat edin. Bu eğitimler akşamüzeri ya da hafta sonu olabilir; ama yine de verdiğimiz bilgilerle yetinmemelisiniz. Araştırmanızı kendiniz de yapmalısınız. Bunların dışında bağımsız bir şekilde eğitim verenleri de araştırmalısınız. Bulduğunuzu düşündüğünüz yerlerle uyumunuzu görmek için farklı sınıflar ve stiller denemelisiniz.
2- Doğal bir doğum için sağlık kuruluşu seçin
İşinizi şansa bırakmayıp hedeflediğiniz şeye ulaşmak için araştırma yapmalısınız. Seçtiğiniz sağlık kuruluşunda size hizmet edecek hemşireyi de araştırmalısınız. Çünkü duruma göre başka özel bir hemşire tutmak isteyebilirsiniz.
3- Aşırı kilo almayın
Sorunsuz bir hamilelik için önemli bir durumdur. Bu kişiler doğum sırasında daha az komplikasyon ve daha az tıbbi müdahale ile karşılaşırlar.
Hamilelikte Fazla Kilo Almadan Fit Kalmanın 8 Kolay Yolu
4- Düşük müdahaleli gebeliğe gidin
Hamilelik sırasında herhangi bir ekstra sağlık sorunu yaşamıyorsanız daha az müdahale edilmeyi tercih etmelisiniz. Bu nedenle hamilelik döneminde durumunuzu görmek adına yapılan testlerin önemi artıyor. Ne zaman olursa olsun bu testleri yapmalısınız.
5- Doğum için evde zaman harcayın
Çevrede hareket edebilirsiniz. Bunun için banyoya gitmek, yeme içme ve herhangi başka bir sebep bulabilirsiniz. Kasılmalarınız 5 dakikadan az süre aralıklarıyla gerçekleşiyorsa ve şiddeti git gide artıyorsa hemen doğum uzmanınızı aramalısınız. Eğer çok uzakta değilseniz hastaneye de gidebilirsiniz.
6- Su kullanın
Duş, küvet veya doğum havuzu hangisini seçtiğiniz size kalmış. Önemli olan bunu yeterince yapıyor olmanızdır. Ağrıların hafiflemesine ya da dinlenmenize yardımcı olan doğa ananın araçlarıdır. Suda mümkün olduğunca fazla zaman harcamaya çalışmalısınız.
7- Doğum öncesi eğitiminizi kullanın
Nefes alıp verme, rahatlama, hareket, değişim pozisyonları, masaj, müzik dinleme ya da ne gerekiyorsa aldığınız eğitimi sonuna kadar kullanın.
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var