33 Aylık Bebek

33 aylık bebek ellerini ve yüzünü rahatlıkla yıkayıp, silebilir. Ayak ve bacak kasları eskisine göre daha güçlenmiştir bu da rahatlıkla hoplayıp zıplamasını sağlar.

33 Aylık Bebek

33 AYLIK BEBEK

Bebeğinizin gelişen fiziksel kapasitesi becerilerinin daha da gelişmesini sağlıyor. Artık merdivenlerden yardımınız olmadan inip çıkabilecek kadar iyi durumdadır. El hareketleri daha dengeli ve ellerini kullanmada daha becerilidir. Bebeğiniz basamakları ne kadar inip çıkabilse de siz yine de temkinli olmalısınız. Güvenliği için onu fazla yalnız bırakmamalısınız.   33 aylık bebek  

33 AYLIK BEBEKLERDE FİZİKSEL GELİŞİM

33 aylık bebek ellerini ve yüzünü rahatlıkla yıkayıp, silebilir. Ayak ve bacak kasları eskisine göre daha güçlenmiştir bu da rahatlıkla hoplayıp zıplamasını sağlar. Elbette  bu dönemlerdeki her bebeğin fiziksel gelişim kapasitesi aynı olmayabilir. Bu konuda ailelerin bebeklerini destekleyici bir tutumda olması gerekir. Onu cesaretlendirmeniz kendisine olan güvenini ve öz saygısını kazanmasını sağlayacaktır.  

33 Aylık Bebeğin Kilosu

 

33 aylık kız bebeklerde kilo; alt sınır 10,5 kg, üst sınır 17,o kilogramdır.

33 aylık erkek bebeklerde kilo; alt sınır 11,1 kg, üst sınır 17,3 kilogramdır.

 

33 Aylık Bebeğin Boyu

 

33 aylık kız bebeklerde boy; alt sınır 86,0 cm, üst sınır 99,8 cm'dir.

33 aylık erkek bebeklerde boy; alt sınır 87,4 cm, üst sınır 100,8 cm'dir.

   

33 AYLIK BEBEK VE SOSYAL/BİLİŞSEL GELİŞİM

Her bebeğin kendi davranış biçimleri ve farklı kişilikleri olduğunu unutmamalısınız. Özellikle 2 yaşından sonra bu farklılıklar daha da belirginleşmeye başlar. Daha önce yaşıtlarına karşı olan tavırları bu dönemde değişmiştir. Onlarla birlikte oynamaya başlayabilirler. Ancak henüz tam olarak eşyalarını paylaşmak istemeyebilir. Bunun bencillik olarak değil, bu dönemin bir özelliği olarak görmelisiniz. İleriki zamanlarda paylaşım konusunda daha başarılı olacaklardır. Ona biraz zaman tanımalı ve onu zorlamamalısınız.    Zaman zaman duygularında gel gitler yaşayabilirler. Oldukça mutlu olan bebeğiniz istemediği bir şeyi yaptığınızda sinirlenebilir. Hatta bu öfke krizlerine girmesine bile neden olabilir. Bazı zamanlar saldırgan davranışlarda bulunabilir. Bu genellikle öğrenilmiş olan davranışlardır. Daha önce bu tür davranışları olmasıysa şimdi neden olduğuyla ilgili bir araştırma yapabilirsiniz. Bebeğinizde saldırganlığa neden olan şeyleri gözlemeli, gerektiğinde bir profesyonelden yardım alabilirsiniz.   33 aylık bebek   Bebekler bu dönemlerde oldukça aktif olmak isterler. Bunu avantaja dönüştürebilirsiniz. Örneğin, ona yerine getirebileceği küçük görevler verebilir ve sorumluluk bilincinin gelişmesini sağlayabilirsiniz.   Bu yaşlarda bebekler diğer insanların duygularını ve yardıma ihtiyaçları olup olmadığını anlayabilirler. Bu dönemlerde bebeklerin fobiler ve korkular geliştirdikleri gözlemlenmiştir. Farklı ve yeni şeyler onları korkutabilir. Bu değişime kendinizi hazırlamalı ve kaygılarını azaltmalısınız.   Bebekleri bu dönemlerde anne ve babalarından ayrılma korkusu onları en çok strese sokan şeylerden birisidir. Bebeğiniz sizden ayrılıp ayrılmayacağı konusunda ona güven aşılamanız gerekir. Bir yere gideceğiniz zaman ona ne zaman geri döneceğinizi söylemelisiniz. Geri döneceğinizden emin olursa sizden daha uzun süre ayrı kalabilir.  


Bebeğinizin Kelime Haznesi Ortalama 250 Kelimeden Oluşur

  Bebeğiniz kelime haznesinin de gelişmesiyle birlikte kendini daha rahat ifade edebilir. Dil gelişimi günden güne gelişmeye devam eder. Kelime haznesi ortalama 250 kelimedir ve 3 kelimelik cümleler kurabilir.    Zamir ve bağlaçları doğru kullanır ve "kim, ne, neden, nerede" gibi soruları sıkça sormaya başlar. "niçin ve neden" sorularına uygun cevaplar verir. Resimlerin bazılarını tanıyarak gösterebilir ve isimlerini söyleyebilir. Konuşma sırasında ses tonunu değiştirebilir, sorulduğunda adını, kaç yaşında olduğunu ve cinsiyetini söyler. Eğer öğrettiyseniz 10'a kadar sayıları ezbere sayabilir. Sevdiği hikayeleri defalarca dinlese de sıkılmaz. Başkalarıyla basit konuşmalar yapabilir. Telaffuz hataları yapabilir.  

33 Aylık Bebek Oyuncakları

33 aylık bebek   33. aylık olan bebeğinizin hareket becerileri de iyice artmıştır. El ve parmaklarını kullanma konusunda ustalaşmıştır. 5-6 küpü üst üste rahatça koyabilir, 6-12 parçalık yap-bozlarla oynayabilir, topu havadan atabilir. Dengesi de iyice geliştiğinden tek ayağı üzerinde rahatça durabilir, top oynayabilir. Hemen hemen her nesneyi inceleyebilir ve onlarla oynayabilir.      

33 AYLIK BEBEK VE BESLENME

33 aylık olan bebeğiniz bu dönemlerde özellikle cips, çikolata, bisküvi gibi gıdalara karşı fazlasıyla ilgi gösterebilir. Özellikle kendi yaşıtları arasında bunları tüketen varsa, kendisi de yemek isteyecektir. Böyle bir durumda bebeğinize daha doğal yollarda buna benzer gıdalar hazırlayabilirsiniz. Örneğin, cips isteyen bebeğinize, fırında az yağlı patates dilimleri hazırlayabilirsiniz. Yine doğal ve daha sağlıklı şekilde hazırlayacağınız kurabiyelerle bebeğinizin bu isteklerini  karşılayabilirsiniz. Elbette bunları yapmadan önce bir beslenme uzmanına danışmanızda fayda var. Önemli olan bebeğinizin dışarıda hazır olarak satılan tüm gıdaları tüketmemesini sağlamak.   Dondurulmuş hazır gıdalar, aşırı şekerli içecek ve yiyecekler, yağlı ve tuzlu cipsler, ileride obezite hastalığının oluşmasına etken olabilmektedir. Bebeğinizin beslenme şekli, ilerideki yaşamını da etkiler.   33 aylık bebek   Bebeğinizin günde 6 porsiyon olmak üzere tahıl grubu besinlerinden almasını sağlayın. Yarım bardak makarna 1 porsiyona denk gelmektedir. Günde 5 porsiyon sebze veya meyve tüketmesi önemlidir. Yarım bardak sebze veya 1 orta boy elma, 1 porsiyona eşittir. Günde 3-5 porsiyon yağ alımını sağlayın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 porsiyona eşittir.   Süt ve süt ürünlerini günde 3 porsiyon olacak şekilde tüketmesini sağlayın. ¾ bardak süt veya 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir, 1 porsiyona denk gelmektedir.    Günde 2 porsiyon et grubundan tüketmesi gereklidir. 1-3 yemek kaşığı balık, kırmızı et veya tavuk 1 porsiyona denk gelmektedir. Aynı zamanda 4-5 yemek kaşığı kurubaklagil ile 1 yumurta da 1 porsiyon ete denk gelir.   Bebeklerde ay ay beslenme içinburaya tıklayabilirsiniz.  

33 AYLIK BEBEK VE UYKU DÜZENİ

Bebeğinizin uyku düzeni hemen hemen sizinkine yakındır ancak hala sizden daha hafif bir uyku dönemine sahiptir Bu durum 4 yaşına kadar devam eder. Bebeğiniz bir uyku döneminden diğerine sizden daha hızlı geçer ve sizden daha önce uyanır. Bu yüzden bebeğiniz uyandığı zaman yeniden nasıl uykuya dalacağını öğretmelisiniz.   Uyku konusunda direnç gösterdiğinden kendi isteğiyle yatağa gitmek istemeyebilir. Bu oldukça sık görülen bir durumdur. Karanlıktan korkma, sizden uzak kalmak istememesi gibi sık görülen durumlarla karşılaşabilirsiniz.   Bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştıracak öneriler için buraya tıklayabilirsiniz.  

DOKTOR KONTROLÜ VE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR

Bu ay doktorlar özellikle bir kontrol yapmayabilir. Yine de kontrole götürmek istiyorsanız, genel fiziksel bir muayene ve gelişim takibi yapılabilir. İlköğretim 1. sınıfa kadar yapılacak herhangi bir aşı bulunmamaktadır.


  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Vacibe Yapılması gerekli olan.
Erkek Bebek İsimleri
Gaffar 1. Çok bağışlayıcı, bağışlayan. 2. Allah’ın sıfatlarındandır.