- gebe.com
- /
- Doğum
Doğum
Bebeğinize kucağa aldığınız en mucizevi an olan doğum zamanı geldi çattı! Doğuma hazırlık için yapılması gerekenlerden, doğumdan sonra merak ettiğiniz her konuya kadar tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.
Çatı Muayenesi Kaçıncı Haftada Yapılır? Acıtır mı?
Çatı muayenesi gebeliğin 37. haftasından sonra yapılır. 3-4 dakika süren çatı muayenesi genellikle ağrısız ve acısızdır. Muayenenin amacı ise baş pelvis uyumunu değerlendirmektir.
Suni Sancı Hakkında Tüm Merak Edilenler
Doğum ağrılarının başlamadığı durumlarda suni sancı tercih edilir. Tıbbı ismi indüksiyon halk ismi ise suni sancıdır.
Perine Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?
Perine masajı, normal doğum sırasında oluşabilecek yırtıkları önlemek ve perine bölgesinin esnekliğini artırmak için 34. haftadan sonra yapılan bir masaj türüdür.
Bebek Doğum Kanalına Ne Zaman Girer?
Bebek Doğum kanalına ne zaman girer ve kaçıncı haftada yerleşir? Kanala girdikten kaç gün sonra doğum olur?
Çoklu Doğum Yardımı Nedir, Kimler Faydalanabilir?
Çoklu doğum yardımı nedir? Başvuru şartları nelerdir? Çoklu doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…
Doğum Sonrası Çatlaklar Nasıl Geçer?
Sizler için hazırladığımız bu yazıda, hamilelik çatlakları için bazı tedavi yöntemlerinden bahsettik. İştei doğum sonrası çatlaklar için 3 etkili öneri!
Doğumdan Sonra Kasık Ağrısı ve Rahim Krampları Neden Olur?
Doğumdan sonra rahim krampları ve kasık ağrısı, rahmin kendini toparlama sürecinde normaldir. Ancak kabızlık veya enfeksiyon da doğum sonrası kasık ağrısına neden olabilir.
Normal Doğuma Perine Masajı ile Hazırlanın!
Perine masajı ile daha rahat bir normal doğum mümkün! Perine masajı nedir? Perine masajının faydaları nelerdir? Perine masajı nasıl yapılır?
Emziren Anneler İçin 9 Adımda Beslenme Önerileri
Emziren annelere beslenme önerileri ile emziren annelerin neler yemesi ya da yememesi gerekir. Gaz yapmayı önleyen ve süt artıran yiyecekler.
Bu Belirtiler Erken Doğum İşareti Olabilir
Erken doğuma İşaret eden 7 önemli belirti gebeler tarafından merak edilir. Erken doğum belirtileri madde madde şu şekilde açıklanır.