2. Trimester

2. trimestır gebeliğin ikinci üç ayını kapsayan bir dönemdir. Bu döneme özel; beslenmenizden yapılması gereken testlere, yapabileceğiniz egzersizlerden cinsel yaşamınıza kadar pek çok konuyu sizler için inceledik.

Hamilelikte IBS Semptomlarını Yönetmenize Yardımcı Olacak 7 Tavsiye!

IBS rahatsızlığı olan anne adaylarının hamilelikte IBS semptomları yoğunlaşabilir. Zira bu dönemde hormonlar ve rahmin sindirim organlarına baskısı gebelikte huzursuz bağırsak sendromunun semptomlarını şiddetlendirebilmektedir.

Hamilelikte Vulvar Varis: Neden Olur, Nasıl Geçer?

Hamilelikte vajinada varis birçok kadının ortak şikâyetidir. Zira artan kan hacmi ve hormonal değişim, gebelikte vulvar varise zemin hazırlar. İşte, hamilelikte vulvar varis belirtileri ve tedavisi.

Hamilelikte Safra Kesesi Taşı: Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

Hamilelikte safra kesesi taşı, hormonlara bağlı olarak sık görülür. Sizler için hazırladığımız bu yazıda, gebelikte safra kesesi taşı belirtileri, tedavisi, ameliyatı ve bebeğe etkisini yazdık.

Hamilelikte Aşırı Tüylenme Normal mi?

Hamilelikte tüylenmenin nedeni hormonâl dengenin değişmesidir. Gebelikte özellikle yüzde, göbek üstünde ve genital bölgede kıllanma problemi artabilir. Bunun cinsiyetle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Hamilelikte Nasıl Bir Ruh Haline Bürüneceksiniz? İşte Ay Ay Gebelik Psikolojisi!

Hamilelikte psikolojik durum nasıl oluyor? Hamilelikte ay ay psikolojik dalgalanmalar normal mi? İşte anne adaylarının gebelik boyunca yaşadığı psikoloji!

Gebelikte 25. Hafta

Bebeğiniz yaklaşık 34 cm boyunda ve 670 gram. Bu hafta ellerini sıkabiliyor, ayaklarına uzanabiliyor ve ağzı etrafındaki sinirler gelişiyor.

Gebelikte 26. Hafta

Gebeliğin 26. haftasında bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 35.6 cm, kilosu ise 800 gram civarındadır. Ciğerleri doğum sonrası nefes almak için hazırlanıyor.

Gebelikte 27. Hafta

Bebeğiniz 37 cm boyunda ve 900 gram oldu. Bağışıklık sistemi plasenta tarafından güçlendiriliyor. Artık duyuları da hassaslaşmaya başlamıştır.

Gebelikte 28. Hafta

Bebeğiniz 38 cm boyunda ve 900 gram oldu ve hareketleri hissedilebilir. Anne adaylarımız da bu dönemden itibaren her hafta yarım kilo almaya başlayabilir.

Hamilelikte Maydanoz Tüketimi Güvenli mi?

Hamilelikte maydanoz yemek anne ve bebek için güvenlidir. Ancak gebelikte yüksek miktarda maydanoz tüketmek rahim kasılmalarını tetikleyerek düşük veya erken doğuma neden olabilir.

Gebelikte Aldığımız Kilolar Nereye Gidiyor?

Gebelikte Uymanız Gereken Egzersiz Kuralları

Egzersiz programını yumuşatmak adına her gün olmasa bile mümkün olan günlerde egzersiz gerçekleştirmeniz önemli bir kuraldır.