Gebelik

Gebeliğin fantastik yolculuğuna hoş geldiniz. Gebelik öncesi, 9 aylık gebelik dönemi ve gebelikten sonraki tüm süreçler hakkında bilgi ve tavsiyelerimizle yanınızdayız. Sağlık ve beslenmeden, spor ve sosyal aktiviteye, cinsel yaşamdan, yapılması gereken testlere kadar birçok konuda sizi bilgilendiriyoruz. Gebelik ve hamilelik takibi için gebe.com size yeter !

Hamilelikte Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer?

Hamilelikte diş eti iltihabı sık görülen bir sağlık sorunudur. Çünkü hormonlar ve artan kan akışı, gebelikte diş eti şişmesi, kanama ve diş eti iltihabı gibi problemlere neden olabilmektedir.

Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?

Yerleşme kanaması, döllenmeden yaklaşık 7 – 14 gün sonra meydana gelen hafif bir kanamadır. Döllenen yumurtanın rahim astarına tutunma sürecinde gerçekleşir. Genellikle 1 - 2 gün sürer.

Mide Yanması Hamilelik Belirtisi mi?

Mide yanması hamilelik belirtisi olarak değerlendirilebilir. Zira birçok kadın progesteron hormonunun yükselmesi nedeniyle hamileliğin ilk 3 ayında mide yanması ile karşılaşır.

Hamilelikte Adaçayı İçmek Neden Zararlı?

Gebelikte 12. Hafta

Gebelikte 12.hafta annede değişimler olurken bebeğin boyu da artmaya başlar. 12 haftalık hamilelikte bebeğin görüntüsü ve detaylar yazımızda

Gebelikte 11. Hafta

Gebelikte 11. Hafta bebeğiniz 4 cm boya ulaştı. Doğuma kadar gelişimleri devam edecek beyni, ciğerleri ve böbrekleri çalışmaya başladı.

Gebelikte 13. Hafta

Gebelikte 13. Hafta da bebeğiniz 8 cm boyunda ve 25 gram ağırlığında. Cildinde ince tüyler beliriyor. Anne adaylarının süt kanalları emzirmeye hazırlanıyor.

Gebelikte 14. Hafta

Gebelikte 14. Hafta da bebeğiniz 8,5 cm boyunda. Anne adaylarının en sevdiği dönemdesiniz; bulantılarınız azalıyor ve enerjiniz yerine geliyor!

Gebelikte 4. Hafta

Gebelikte 4. Hafta da hamilesiniz! Bebeğiniz en hassas dönemdesiniz, plasentanız henüz oluşmadı. Artık kanınızdaki besin hücreleri bebeğinize aktarılacak.

Gebelikte 2. Hafta

Gebelikte 2. Hafta yumurtanın geliştiği seçildiği hafta olarak adlandırılır. Aday adayı olan yumurtalardan bir tanesi seçilir ve bebeğin temelini oluşturur.

Gebelikte 3. Hafta

Gebelikte 3. Hafta bebeğiniz şimdi hızlıca gelişen bir hücre ve rahme yerleşmesiyle birlikte gebelik hormonu salgılanmaya, amniyotik sıvı birikmeye başlar.

Gebelikte 5. Hafta

Gebelikte 5. Hafta bebeğiniz artık bir susam tanesi kadardır ve hızla büyümeye devam eder. Bu hafta plasenta ve göbek bağı görevini yerine getirmeye başlar.