6-9 Ay

6-9 aylık bebeğinizin anne sütünden yavaş yavaş uzaklaştığı bir yaş aralığıdır. Elbette bu her bebek için geçerli değildir. Bu aylarda bebeğinizin beslenmesinden, bakımına, gelişim takibinden, sağlık kontrollerine kadar bilmeniz gereken pek çok bilgi burada.

Bebekler İçin Sebzeli ve Tavuklu Püre Tarifi

Bu yazımızda bebekler için sebzeli ve tavuklu püre tarifi verdik. Sebze vitamin ve antioksidanlar açısından zenginken, tavuk protein içeriği ile bebeğinizin kaslarının gelişmesine destek olur.

Yenidoğan Bebeklerde İshal Tedavisi ve Evde Bakım Önerileri

Yenidoğan bebeklerde ishal, bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşır. Bebeklerde ishal belirtileri görüldüğünde hemen doktora başvurulması gerekir.

Anne Sütünün Yasak Olduğu Metabolik Bir Hastalık: Galaktozemi Nedir?

Galaktozemi hastası bebekler emzirilebilir mi? İşte, bebeklerde galaktozeminin nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilenler...

Gece Beslenmesi Ne Zaman Kesilmeli?

Bebeklerde El ve Ayak Soğukluğu Neden Olur?

Bebeklerde el ve ayak soğukluğu, çoğu ebeveyni endişelendirse de genellikle zararsızdır. Zira kan dolaşımının en uç noktası olan el ve ayaklar, bebeklerde çoğu zaman daha soğuk olur.

Bebeklerde Bacak Eğriliği (Parantez Bacak) Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklerde bacak eğriliği, çarpık bacak veya parantez bacak, aslında sık görülür ve her zaman tedavi gerektirmez. Ancak raşitizm gibi hastalıkların neden olduğu bacak çarpıklığı mutlaka tedavi edilmelidir.

İmpetigo Nedir? Bebeklerde İmpetigo Belirtileri ve Tedavisi

İmpetigo, Grup A Streptococcus bakterisi veya Staphylococcus aureus bakterisinin neden olduğu son derece bulaşıcı bir bakteriyel cilt enfeksiyonudur.

Kız ve Erkek Bebekler İçin Boy Kilo Cetveli!

Kız ve erkek bebekler için boy kilo tablosu, gelişimlerinin takibi açısından çok önemlidir. Bu yazımızda, bebek gelişim tablosu ve boy / kilo cetveline yer verdik.

Yılan Bebek Hastalığı Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Harlequin iktiyoz olarak da bilinen yılan bebek hastalığı, nadir görülen genetik bir deri hastalığıdır. Bu yazıda yılan bebek sendromu belirtileri ve tedavisinden bahsettik.

Bebeklerde Horlama Neden Olur? Nasıl Geçer?

Bebeklerde horlama çok sık görülen bir tablodur. Bebeklerde horlama nedenleri arasında ise biriken mukus, kuru hava, genetik bozukluklar veya alerjen maddeler yer alır.

Marfan Sendromu Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Marfan sendromu, vücuttaki bağ dokusunu etkileyen kromozomal bozukluktur. Genetik geçmiş ve genetik mutasyonlar marfan sendromu riskini artırırken, hastalık en çok kalp ve iskelet sistemlerini etkiler.

Bebeklerde Arpacık Neden Olur? Belirtileri ve Tedavisi

Bebeklerde arpacık nadir de olsa karşılaşılan bir durumdur. Sizler için hazırladığımız bu yazıda bebeklerde arpacık belirtileri, nedenleri ve tedavisi ile ilgili tüm merak edilenleri derledik.