Gebelik Öncesi

Gebelik öncesi dönemde gebeliğinizin planlanmasından, gebe kalabilmenin yollarına, gebelik öncesi yapmanız gerekenlerden, gebeliğe hazırlığa kadar pek çok konuda bilgi ve deneyimlerle yanınızda yer alıyoruz. Gebeliğinizi birlikte yaşıyor, tüm adımları birlikte atıyoruz.

Gebelik Testi Negatif Çıkıp Hamile Olanlar Var mı?

Gebelik testi negatif çıkıp hamile olanlar elbette vardır. Bunun en sık karşılaşılan nedeni ise idrar testini gebeliğin çok erken haftalarında yapmaktır.

Sağlık Ocağında Gebelik Testi Yapılır mı?

Sağlık ocağında gebelik testi yaptırılabilir. Bunun için aile hekiminize başvurmanız yeterlidir. Sağlık ocağında hamilelik testi yaptırırken aç veya tok olmanız önemli değildir.

Klomen Nedir? Neden ve Nasıl Kullanılır?

Klomen, yumurtalıkların uyarılmasını sağlayarak gebelik oluşmasına yardımcı olan bir ilaçtır. Ovulasyon uyarıcı ve yumurta çatlatma ilacı olarak da bilinen klomen, infertilite tedavilerinde tercih edilir.

Yumurtlama Döneminde Olduğunuzu Gösteren 7 Özel İşaret!

Yumurtlama dönemi belirtileri takip edilerek hamilelik şansı artırılabilir. Örneğin vücut sıcaklığının artması, meme hassasiyeti ve vajinal akıntının değişmesi yumurtlama belirtileri arasında yer alır.

Hamile Kalmadan Önce Yapılması Gereken 6 Test ve Muayene

Sağlıklı bir gebelik süreci için hamile kalmadan önce yapılması gereken testler çiftler tarafından merak ediyor. Bu yazıda gebelikten önce yapılması gereken testleri sıraladık.

Spiral ile Hamile Kalınır mı? Spiralle Hamile Kalanlar Ne Yapmalı?

Spiral ile hamile kalmak nadir olsa da mümkündür. Diğer bir deyişle, spiralle hamile kalanlar azımsanmayacak kadar fazladır. Peki, spiralle hamile kalanlar ne yapmalı?

LH Nedir? Hamilelik İçin LH Kaç Olmalı?

Luteinleştirici hormon veya Luteinizan hormon olarak da bilinen LH değeri, kadınlarda yaşa ve adet dönemine göre değişiklik gösterir. LH düşüklüğü gebeliğe engel olabileceğinden mutlaka tedavi edilmelidir.

Hamile Kalmadan Önce Yapılması Gerekenler Neler?

Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler, sağlıklı gebelik süreci için oldukça önemli bir konudur. Bu yazıda, hamile kalmadan önce neler yapılmalı sorusunun yanıtını derledik.

Progestan: Nedir ve Hamilelikte Neden Kullanılır?

Progestan, sentetik progesteron hormonu takviyelerinin genel ismidir. Bu yazımızda, progestanın yan etkileri ve hamilelikte progestan kullanımı ile ilgili merak edilenleri derledik.

Progesteron Kaç Olursa Hamile Kalınır?

Progesteron hamileliğin olmazsa olmaz hormonudur. Hamile kalmak için progesteronun en az 4 ng/ml olması gerekir. Progesteron yumurtlama döneminde 4 ng/ml ve üzeri olursa hamile kalınabilir.

Prolaktin Kaç Olmalı? Prolaktin Yüksekliği Belirtileri ve Tedavisi

Prolaktin hormonu kadınlarda 10 – 25 ng/ml, erkeklerde 5 - 10 ng/ml arası olmalıdır. Prolaktin yüksekliği belirtileri adet düzensizliği, gebe kalamama ve vajinal kuruluktur. Tedavisi medikal veya cerrahi olarak planlanabilir.

Adetliyken Gebelik Testi Yapılır mı?

Adetliyken gebelik testi yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak adet kanamasının gebeliğin oluşmadığını gösteren önemli bir belirti olduğunu unutmamak gerekir.