- gebe.com
- /
- Hafta Hafta Gebelik
Hafta Hafta Gebelik
Hafta hafta gebelik tavimi ve anne karnındaki bebeğin gelişimini adım adım takip edebilmek için hafta hafta hamilelik sayfamızdan faydalanabilirsiniz!
250 milyon spermden biri vajinayı geçerek rahme girecek ve fallop tüpüne ulaşıp yumurtaya girmeyi deneyecek. Yumurtanın döllenmesiyle birlikte zigot ismini alacak ve rahme yerleştikten sonra gelişmeye başlayacak.
Devamını Oku...Bu hafta yumurtanın geliştiği ve seçildiği hafta olarak adlandırılır.
Devamını Oku...Bebeğiniz şimdi hızlıca gelişen bir hücre ve anne rahmine yerleşmesiyle birlikte gebelik hormonu salgılanmaya başlanıyor. Rahminizde bebeğinizi koruyacak amniyotik sıvısı birikiyor.
Devamını Oku...Tebrikler hamilesiniz! Bebeğiniz en hassas döneminde ve plasentanız henüz oluşmadı. Bu haftayla birlikte kanınızdaki besin hücreleri bebeğinize aktarılacak.
Devamını Oku...Bebeğiniz hızla büyümeye devam ediyor. Bu hafta itibarıyla plasenta ve göbek bağı görevini yerine getirmeye başladı.
Devamını Oku...Bu hafta bebeğinizin ağzı, kulağı, burnu, kolları ve bacakları oluşmaya başladı! Kalbi dakikada 100-160 kere atıyor.
Devamını Oku...Bebeğinizin sindirim ve solunum sistemi oluşmaya başladı. Kasları ve lifleri oluşmaya başladı bu da birkaç hafta sonra bebeğiniz hareket etmeye başlayacağı anlamına geliyor.
Devamını Oku...O artık bir fetüs! Boyu yaklaşık 15 mm oldu. Gözleri, ağzı ve burnu daha belirginleşti, göz kapakları oluşuyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz şimdi 2 cm oldu. Siz henüz hissetmesiniz de o artık kollarını ve bacaklarını hareket ettirebiliyor, kafasını çeviriyor ve ağzını açıp kapatabiliyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz 3 cm boyuna ulaştı bile! Vücudunda kemik ve kıkırdak dokusu, kafasında ufacık kulak kanalları gelişiyor. Siz de greyfurt büyüklüğünde bir rahme sahipsiniz artık.
Devamını Oku...Bebeğiniz 4 cm boya ulaştı. Doğuma kadar gelişimleri devam edecek beyni, ciğerleri ve böbrekleri çalışmaya başladı. Artık göbeğiniz belirginleşiyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz bu hafta hareket edebiliyor ve başparmağını emiyor. Ses tellerinin gelişimi tamamlandı.
Devamını Oku...Bebeğiniz 8 cm boyunda ve 25 gram ağırlığında. Cildinde ince tüyler beliriyor. Anne adaylarının süt kanalları emzirmeye hazırlanıyor.
Devamını Oku...Bu hafta bebeğiniz 8,5 cm boyunda. Anne adaylarının en sevdiği dönemdesiniz; bulantılarınız azalıyor ve enerjiniz yerine geliyor!
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 10 cm boya geldi bile. Bacakları kollarından daha uzun artık bütün eklemlerini hareket ettirebiliyor.
Devamını Oku...Bebeğinizin bu hafta baş ve popo uzunluğu 11 ile 11,5 cm, kilosu ise 100 gram civarındadır. Artık yüz ifadeleri yapabildiği bir döneme girdi.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 12 cm boyunda ve anne adayı ile birlikte kilo almaya başladı. Saçları, kaşları ve kirpikleri uzuyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 14 cm boyunda. Artık anne karnında uyuma alışkanlığı var. Dahası cinsel organları geliştiğinden cinsiyetini de öğrenebilirsiniz.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 15 cm. Tat duyusu tamamen gelişti ve içinde bulunduğu sıvının tadını alabiliyor, sesleri duyabiliyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 16 cm ve 300 gram. Onunla tanışmaya hazır mısınız? Bu haftadan itibaren ultrasonda bebeğinizi görebilir, kalp atışlarını duyabilir, el ve ayaklarını ekranda görebilirsiniz.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 26 cm 310 gram. Duyum eşiği geliştiği için annesinin kahkahasını bile işitebilir!
Devamını Oku...Bebeğiniz artık yaklaşık 27 cm ve 450 gram. Nefes almayı denese de henüz başarılı değil. Oksijen görevini plasenta sağlıyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz bu hafta artık gelişiminin büyük kısmını tamamlamıştır. El, ayak, kol ve bacaklarını çok daha düzenli hareket ettirebilir ve siz de bunu hissedebilirsiniz.
Devamını Oku...Bebeğiniz 30 cm boyunda ve artık ultrasonda tam olarak küçük bir bebek gibi görünüyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 34 cm boyunda ve 670 gram. Bu hafta ellerini sıkabiliyor ve ayaklarına uzanabiliyor. Ağzı etrafındaki sinirler gelişiyor bu da bebeğin beslenmesini kolaylaştıracak.
Devamını Oku...Bebeğinizin yaklaşık 36 cm boyunda. Ciğerleri doğum sonrası nefes almak için hazırlanıyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz 37 cm boyunda ve 900 gram oldu. Bağışıklık sistemini plasenta güçlendiriyor. Artık duyuları hassaslaştı.
Devamını Oku...Bebeğiniz 38 cm boyunda ve 900 gram oldu ve hareketleri hissedilebilir. Anne adaylarımız da bu dönemden itibaren her hafta yarım kilo almaya başlayabilir.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 40 cm boyunda ve 1,100 grama ulaştı. Ciğerleri nefes alabilmek için gelişimini tamamlamak üzere.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 40 cm boyunda ve 1300 grama ulaştı. Vücut sıcaklığını koruyacak yeni yağ hücreleri iş başında.
Devamını Oku...Bebeğiniz daha hızlı kilo almaya başladı bu hafta yaklaşık 1450 gram, boyu 41 cm'e ulaştı.
Devamını Oku...Bebeğiniz artık yaklaşık 42 cm boyunda ve 1,600 gram ağırlığında. Güzel haberse uyanık olduğunda, yeni doğmuş bir bebeğin yaptığı birçok şeyi yapabiliyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz bu hafta yaklaşık 44 cm boyuna ve 1,85 kg ağırlığına ulaştı. Işığı algılayabilir duruma geldiği için gözbebekleri büyüyüp küçülüyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 45 cm ve 2 kilogram. Hamilelik sürecinin iyice ilerlemiş olmasıyla bu dönemde birçok bebek doğum pozisyonunu almış oluyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 45 cm boya erişti. Neredeyse doğuma hazır. Ciğerleri ve sinir sistemi son hazırlıklarını tamamlıyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 2,7 kilogram ağırlığında. Sindirim sistemi anne sütünü enzimlemek için hazır.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 48 cm boyunda ve 2,8 kilo ağırlığında. Bağışıklık sistemi hala gelişmeye devam ediyor.
Devamını Oku...Bebeğiniz yaklaşık 50 cm boya ve 2,9 kilogram ağırlığa ulaştı. İyi haber, sesini duyabilirsiniz!
Devamını Oku...Bebeğiniz 51 cm boyunda ve 3,4 kg ağırlığında. Tek hücre olan bebeğiniz 300 kemikle dünyaya merhaba diyecek.
Devamını Oku...Mutlu son! Bebeğiniz kafasından kalçasına yaklaşık 51 cm uzunluğunda ve 3,5 kilogram ağırlığında. Doğarken bebeğiniz plasentadan ayrıldı ve ilk nefesini aldı.
Devamını Oku...