Ay Ay Bebek Gelişimi

Ay ay bebek gelişimi rehberimiz ile bebeğinizin ay ay gelişimini takip edebilir, boy – kilo tablosunu inceleyebilir, uyku düzeni, beslenme rutini, yaşına göre oyuncak seçimi, fiziksel gelişimi ve yapılması gereken aşıları öğrenebilirsiniz. Tüm bunlar için aşağıdan bebeğinizin kaçlık olduğunu seçmeniz yeterli!

1 Aylık Bebek

1 aylık bebek gelişimi el ve bacak hareketleri reflekslerle gerçekleşirken, bebeğiniz ilk bir aylık dönemde zıt renklere ve büyük şekillere olan ilgi göstermeye başlar.

Devamını Oku...
2 Aylık Bebek

2 aylık bebeğin duyuları gittikçe gelişmeye başladığından işittiklerine tepkiler vermeye, onları anlamdırmaya çalışacaktır. Kadın ve erkek seslerini, sert veya yumuşak ses tonlarını çok daha kolay ayırt edebilecek duruma gelir.

Devamını Oku...
3 Aylık Bebek

3 aylık bebek tutma ve kavrama becerilerini geliştirmeye devam eder ve oyuncaklarını kısa süre elinde tutabilir. Ellerini ve etrafındaki kişileri incelemeye başlar.

Devamını Oku...
4 Aylık Bebek

4 aylık bebek hızla gelişmeye devam eder. Yüzünüzü, ifadenizi, etrafındakileri inceleyerek dünyasını keşfetme yolunda ilerler.

Devamını Oku...
5 Aylık Bebek

5 aylık bebek oturma pozisyonları konusunda ne kadar istekli olduğunu size göstermeye başlayabilir. Onu oturtmaya çalıştığınızda bu oturur pozisyonu sevecektir.

Devamını Oku...
6 Aylık Bebek

6 aylık bebek desteksiz oturma konusunda becerisini geliştirir. Tam olarak başaramasa da sizin desteğiniz olmadan bir süre kendi başına oturabilir.

Devamını Oku...
7 Aylık Bebek

Bebeğiniz geliştikçe var olan dünyası da genişlemeye ve değişmeye başlar. 7. aydan itibaren bebeklerin bazılarının emeklediği görülmüştür.

Devamını Oku...
8 Aylık Bebek

8 aylık bebek kendi kendilerini eğilmeye, oturmaya ve çevresindeki olaylara daha duyarlı olmaya başlar. Yiyecekleri ellerine almaya ve tutmaya çalışırlar.

Devamını Oku...
9 Aylık Bebek

9 aylık bebek oyun oynarken bazı heceleri söyleyebilir, bu onun konuşmada ne kadar hevesli olduğunun kanıtıdır. Önünüzdeki 2-3 ay boyunca hecelerin sayısı artacaktır.

Devamını Oku...
10 Aylık Bebek

10 aylık bebek etrafındakileri taklit ederken, aynı zamanda ses tonlarını, mimikleri ve tepkileri de tekrarlar. Sizden gördüğü şeyleri yapmaya çalışır.

Devamını Oku...
11 Aylık Bebek

11 aylık bebek artık çok rahat ayakta durabilir, ayaktayken yavaş yavaş eğilerek, oturma pozisyonuna düşmeden geçebilir. Bebekler bu aylarda sehpanın veya koltukların kenarına tutunarak yürüyebilirler.

Devamını Oku...
12 Aylık Bebek

12 aylık bebek gündelik eylemlerle ilgili ona söyleyeceğiniz bir çok şeyi anlamaya başlar. Bir iki kelime söyleyebilir. Eline aldığı her şeyi incelemeye, kurcalamaya, anlamaya çalışır; nesneleri sallar ve yere atar.

Devamını Oku...
13 Aylık Bebek

13 aylık bebek için dünya tam bir oyun alanı gibidir. Çevresindeki her şeyi keşfetmek, onun en sevdiği şeylerden birisidir.

Devamını Oku...
14 Aylık Bebek

14 aylık bebek her geçen gün yeni beceriler kazanır. Pek çok şeyi tecrübe ederek öğrenebildiğini unutmayın. Bu dönemde bebeklerin öğrenme süreçleri biraz dağınıktır.

Devamını Oku...
15 Aylık Bebek

15 aylık bebek bu dönemde de hızla büyümeye devam eder. Bunun yanı sıra yürümesi ve konuşması da gelişmeye başlar.

Devamını Oku...
16 Aylık Bebek

16 aylık bebek artık koşabilecek kadar yürüme reflekslerini geliştirmeye başlar. Aynı şekilde tırmanma konusunda da oldukça beceriklidir.

Devamını Oku...
17 Aylık Bebek

17 aylık bebek gelişim açısından daha kapsamlı bir sürecin içerisine girmeye başladı. Bebeğiniz artık çevresinde olanları kısmen çözmüştür.

Devamını Oku...
18 Aylık Bebek

18 aylık bebek artık daha hızlı yürüyebilmekte, rahatça merdiven çıkabilmektedir. El kullanma becerisi gün geçtikçe daha da gelişir.

Devamını Oku...
19 Aylık Bebek

19 aylık bebek, artık tamamen kendi özgür dünyasında dolaşabilmektedir. Artık yürüme, koşma gibi eylemlerle hareket kabiliyeti daha da gelişmeye devam eder.

Devamını Oku...
20 Aylık Bebek

20 aylık bebek için bu dönemler öfke krizlerinin sıkça yaşanacağı dönemlerdir. Sakinliğinizi korumanız ve ona yardımcı olmanız gerekir.

Devamını Oku...
21 Aylık Bebek

21 aylık bebek yürümeyi çoktan çözmüştür. Bundan ziyade o daha çok tırmanmayı ve denge gerektiren aktiviteleri sevecektir.

Devamını Oku...
22 Aylık Bebek

22 aylık bebek artık pek çok hareketi daha iyi yapabilmektedir. Yürüme ve koşmanın yanı sıra artık zıplama gibi davranışlarda da bulunabilir.

Devamını Oku...
23 Aylık Bebek

23 aylık bebek artık diğer çocuklarla oynamaya ilgi duymaya başlayabilir. Özellikle onların neler yaptıklarını inceleyip, aynısını taklit eder.

Devamını Oku...
24 Aylık Bebek

24 aylık bebek artık rahatlıkla koşabilir, yürürken önünde bulunan engelleri aşabilir, ayak parmakları üzerinde yürüyebilir, kolay ve hızlı bir şekilde oturup kalkabilir, yana doğru ve geri geri yürüyebilir.

Devamını Oku...
25 Aylık Bebek

25 aylık bebek birçok şeyi kendi başına rahatlıkla yapabilir. Örneğin, giydirdiğiniz kıyafetlerin düğmelerini, fermuarını açabilir ve kapatabilir.

Devamını Oku...
26 Aylık Bebek

26 aylık bebek rahatça tek eliyle bardak tutup, kendi başına bir şeyler içebilir. Hareketleri ilk zamanlara göre daha aktiftir.

Devamını Oku...
27 Aylık Bebek

27 aylık bebek bir kalemi tıpkı yetişkinler gibi tutabilir, yukarıya doğru sıçrayabilir, kıyafetindeki düğmeleri çözebilir ve topu başının üzerinden fırlatabilir.

Devamını Oku...
28 Aylık Bebek

28 aylık bebek vücudunu özellikle de cinsel organını tanımaya ve onlarla ilgilenmeye başlar. Ancak bu ona kızmanızı gerektiren bir durum değildir.

Devamını Oku...
29 Aylık Bebek

29 aylık bebek ellerini çok rahat kullanabildiğinden bir resme bakarak onu çizmeye çalışabilir. Bu dönemde bebeğinize uygun boyalar alarak, resim yapması için onu teşvik edebilirsiniz.

Devamını Oku...
30 Aylık Bebek

30 aylık bebek bu dönemde yetişkinlerin davranışlarını daha dikkatlice incelemeye ve yetişkin rollerini taklit etme konusunda daha başarılı olur.

Devamını Oku...
31 Aylık Bebek

31 aylık bebek artık çoğul sözcükleri kullanmaya başlar. Ortalama 300 kadar kelime bilir. Cinsiyetini, yaşını, adını ve olayları sırasıyla söyleyebilir.

Devamını Oku...
32 Aylık Bebek

32 aylık bebek kendine kahramanlar ve hayal ürünü arkadaşlar bulup, onlarla konuşabilir. Arkadaşları arasında kendisine en yakın olanı seçer.

Devamını Oku...
33 Aylık Bebek

33 aylık bebek ellerini ve yüzünü rahatlıkla yıkayıp, silebilir. Ayak ve bacak kasları eskisine göre daha güçlenmiştir bu da rahatlıkla hoplayıp zıplamasını sağlar.

Devamını Oku...
34 Aylık Bebek

34 aylık bebek eskisine göre çok daha uyumludur ve bebeğin inatçılığı azalır. Yaşıtlarıyla beraber olmaktan keyif alır ve onlarla birlikte oynayabilir.

Devamını Oku...
35 Aylık Bebek

35 aylık bebek ayakkabısını rahatlıkla giyip çıkarabilse de bağcıklarını bağlayabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı vardır.

Devamını Oku...
36 Aylık Bebek

36 aylık bebek düz bir çizgide rahatlıkla yürüyebilir. Kollarını sağ kol sol bacak - sol kol sağ bacak şekilde salınım yaparak koşar.

Devamını Oku...