Ev Yapımı Lahana Turşusu
Hemen hemen tüm sulu yemeklerin yanında gitmesiyle birlikte kış sofralarına taht kurmuş turşulardan birisidir lahana turşusu. Biraz sabretmenin ardından ev yapımı lahana turşusunu kolaylıkla hazırlayabilir ve aşermelerinize bir son verebilirsiniz.
Ev Yapımı Lahana Turşusu
Olur olmadık zamanlarda aşermeler gelir bulur bu dönemlerde bizi. Hemen hemen tüm sulu yemeklerin yanında gitmesiyle birlikte kış sofralarına taht kurmuş turşulardan birisidir lahana turşusu. Biraz sabretmenin ardından ev yapımı lahana turşusunu kolaylıkla hazırlayabilir ve aşermelerinize bir son verebilirsiniz.
Malzemeler
- 2,5 kilogram lahana
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 10 diş sarımsak
- 4 adet acı biber
- 1 adet defne yaprağı
- 1 demet maydanoz
- 2,5 su bardağı sirke
- 2,5 su bardağı içme suyu
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 8 adet nohut
Yapılışı
- Dış yapraklarını ayıkladığınız ve bol suda yıkadığınız sert ve sık yapraklı turşuluk lahananın orta kısmında bulunan kök kısmını bıçak yardımıyla çıkartın.
- En az dört eşit parçaya böldüğünüz lahanayı arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Özellikle kök kısmına doğru giden sert yaprakları ne kadar çok küçültürseniz turşunun o kadar kısa sürede olacağını aklınızda bulundurun. Bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.
- Kabuğunu soyduğunuz havuçları iri halkalar halinde kesin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız etli kırmızı biberleri iri bir şekilde doğrayın.
- Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın. Kaynar su ile duruladığınız ve temiz durumda olan cam turşu kavanozunun dibine nohutları yerleştirin.
- Derin bir karıştırma kabına aldığınız doğranmış lahanaları, kaya tuzu, sirke ve sarımsaklar ile yaklaşık 5 dakika kadar ovduktan sonra boşluk vermeyecek şekilde kavanoza yerleştirin.
- Aralarda doğranmış havuç, etli kırmızı biber ve maydanoz dallarına da yer verin. Lezzet ve aroma vermesi için acı biber ve defne yaprağını turşu kavanozuna alın.
- Doğranmış lahana ve diğer malzemeler turşu kavanozunu dolduracak şekilde yerlerini aldılarsa karıştırma kabında kalan sirkeli karışımı, içme suyu ile çoğalttıktan sonra turşu kavanozuna aktarın.
- Kullandığınız kavanozun üst sınırına gelene kadar su eklemeyi sürdürün. Kapağını kapattığınız turşu kavanozunu oda ısısında, güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. En az 10 gün süreyle aralarda kontrol ederek beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var