Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?

Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?
06 Haziran 2023

Yerleşme kanaması ile ilgili tüm merak edilenleri bu yazımızda derledik.

Yerleşme kanaması, döllenmeden yaklaşık 7 – 14 gün sonra meydana gelen hafif bir kanamadır. Döllenen yumurtanın, kan açısından zengin olan rahim astarına tutunma sürecinde gerçekleşir. Bu durum gebeliğin normal bir parçasıdır ve zararlı değildir. Genellikle 1 veya 2 gün süren yerleşme kanaması, çoğu zaman adet görmeyi beklediğiniz zaman gerçekleştiği için sık sık adet kanaması ile de karıştırılır. Peki, yerleşme kanaması ile adet kanaması nasıl ayırt edilir? Yerleşme kanaması kaç gün sürer? Sizler için hazırladığımız bu yazıda, implantasyon kanaması olarak da bilinen yerleşme kanaması ile ilgili tüm merak edilenleri derledik. Keyifli okumalar!

Yerleşme Kanaması Nedir?

Yerleşme kanaması, döllenmiş yumurtanın rahim astarına tutunması sonrası gelişen hafif kanamadır. Rahim astarı kan açısından zengin olduğu için implantasyon (tutunma) sürecinde bazı kadınlarda kanama meydana gelebilir. Bu tamamen normaldir ve endişe edecek bir durum değildir.

Yerleşme Kanaması Herkeste Olur mu?

Yerleşme kanaması hamile kadınların yaklaşık 3’te birinde görülüyor. Bununla birlikte yerleşme kanamasının olmaması da oldukça normaldir. Yani kanama olmaması, gebeliğin sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor.

Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?

Yerleşme kanamasının kaç gün süreceği kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazıları bir gün sürdüğünü söylerken kimileri 2 gün devam ettiğini iddia ediyor. Ancak yerleşme kanamasının adet kanaması gibi 6 - 7 güne kadar uzaması beklenmiyor

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?

Yerleşme kanaması genellikle gebe kaldıktan 7 – 14 gün sonra gerçekleşir. Bu da adet görmeyi beklemenizden hemen öncesine denk gelir.

Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?

Yerleşme Kanamasının Belirtileri Nelerdir?

Yerleşme kanaması belirtileri herkeste farklı olabilir. Bazılarında sadece hafif bir lekelenme olurken, kimilerinde lekelenmeye ek olarak erken gebelik belirtileri de görülebilir. Bunlar:

  • Mide bulantısı
  • Bel ağrısı
  • Hafif kramp
  • Göğüslerde hassasiyet
  • Baş ağrısı olabilir

Yerleşme Kanaması ile Adet Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yerleşme kanaması ile adet arasındaki farklar da kadınlar tarafından merak edilmektedir. Bu farkları şu şekilde özetleyebiliriz:

Süre: Adet kanaması yerleşme kanamasına göre daha uzun sürer. Eğer kanama bir iki gün sürüyorsa ve gebelik şüpheniz varsa, bunun yerleşme kanaması olma ihtimali yüksektir.

Yoğunluk: Yerleşme kanaması adet kanamasına göre çok daha hafiftir. Bu nedenle implantasyon kanamasında bir pedin tamamen dolması beklenmez. Ancak normalde de adetleriniz hafif geçiyorsa aradaki farkı anlayamayabilirsiniz.

Renk: Yerleşme kanamasının rengi adet kanamasına göre daha açıktır. Genellikle pembe veya hafif kırmızı başlar, daha sonra kahverengiye dönebilir.

Doku: Yerleşme kanamasının dokusu kişiden kişiye değişebilir ancak aşırı kalın olması beklenmez. Örneğin adet döneminde kanama yoğun olduğu için pıhtılar gelmesi normalken, yerleşme kanamasında pıhtı düşmesi pek karşılaşılan bir durum değildir.

Yerleşme Kanaması Görüntüleri Neye Benzer?

Gebelik şüphesi ve aynı zamanda vajinal kanaması olan pek çok kadın, yerleşme kanaması görüntüleri nasıldır, yerleşme kanaması neye benzer gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. Peki, yerleşme kanaması nasıl görünür? Yerleşme kanaması adetin çok daha hafif formundadır. Gün içinde pedleri dolduracak kadar kanama olması beklenmez. İmplantasyon kanaması olarak da bilinen yerleşme kanaması genellikle açık renkli ve lekelenme şeklindedir.

Hangi Durumlarda Doktora Başvurulmalı?

Hamileliğin ilk aylarında kanamaya neden olabilecek birçok olasılık bulunur. Örneğin düşük, dış gebelik veya mol gebelik gibi durumlar gebeliğin erken dönemlerinde kanamaya neden olabilir. Bununla birlikte kanamanın nedeni implantasyon olabileceği gibi bölgeye kan akışının artmasına bağlı olarak zararsız serviks kanamaları da olabilir. Kanamaya ek olarak aşağıdaki belirtilerin varlığında mutlaka doktora başvurmak gerekir:

  • Pelvik veya karın ağrısı
  • Kramp
  • Yoğun kanama
  • Uzun süren kanama
  • Baş dönmesi

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:

Erken Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Kaynak: 1

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Ubeyde bk. Übeyde
Erkek Bebek İsimleri
Hakan 1. Türk, Moğol ve Tatar hanları için "hükümdarlar hükümdarı" anlamında kullanılan bir unvan.2. Osmanlı padişahlarına verilen unvan.