Doğuma Hazırlıkta Hastane Seçimi Nasıl Olmalı?

Doğuma Hazırlıkta Hastane Seçimi Nasıl Olmalı?
17 Mayıs 2017

Doğuma hazırlık aşamasında doğumun gerçekleşmesi planlanan hastanenin seçimi önemlidir. Doğum hazırlık planında hastane seçiminde masraflar yanında hastanenin referansları ve temizliği de büyük önem taşır.

Doğuma hazırlık için hastane seçimi önemli bir yer tutar. Hamilelik döneminin sonlarına yaklaşılmasıyla anne adayları doğumu nerede yapacağını düşünmeye başlarlar. Doğum evde yapılabilecek doğal bir olay olsa da taşıdığı bazı riskler nedeniyle anne adayları doğumlarını hastanede yapmayı tercih ederler. Bu noktada doktor seçimi kadar hastane seçimi de önemlidir. Gebeliğiniz de doğumunuzu gerçekleştirmeyi planladığınız hastane nasıl olmalıdır? Doğum yapılacak hastanede olması gerekenler ve doğum için hastane seçiminde dikkat edilmesi gereken konular, doğuma hazırlık planında düşülmesi gereken önemli konular arasındadır.

Doğuma Hazırlık İçin Hastane Seçimi

Doğum için doğum doktoru ve hastane seçimi önemli bir konudur. Anne ve baba adaylarının bu konuyu detaylı araştırmaları önerilir. Bunun nedeni olarak ise, son dönemlerde hem özel hem de devlet hastanelerinde çok fazla seçeneğin ortaya çıkması gösteriliyor. Devlet hastanelerinde son yıllarda oldukça fazla iyileşme olduğu gibi, özel hastane sayısında da büyük artış meydana gelmektedir. Doğum sırasında doktorun özelliklerinden, anne adayının doğumla ilgili beklentileri, maddi koşullarla hastanenin koşullarına kadar pek çok düşünülmesi gereken konu vardır. Hastane ve doktor seçimi yapılırken planda ilk göz önünde bulundurulacak konunun masraflar ve referanslar olduğu ifade edilir.

Doğum ve Doktor Masrafları

Doğum için belki ilk etapta düşünülmesi garip kaçan masraflar, aslında hastane ve doktor seçimi yaparken ilk bakılacak konular arasında yer alır. Sigortalı olup olmadığınız, sigortanın hastane ücretinin ne kadarını karşıladığı gibi konular doğum yapacağınız hastanenin seçiminde etkili olur. Bu nedenle doğum yapılması planlanan hastanelerin bir listesini yapmak ve doğum ücretlerini öğrenmek doğumu özel hastanede mi, devlet hastanesinde mi yapacağınıza karar vermede çok işinize yarayacaktır. Doğum yapacağınız hastaneyi seçerken, doğum yapılacak hastanede olması gerekenler ve doktorunuzun hangi hastanelerde çalışabileceğini de göz önünde bulundurmanız gereklidir.   

Doğuma Hazırlıkta Hastane Seçimi Nasıl Olmalı?  

Hastanenin Referansı

Doğum bütçeniz doğrultusunda listelediğiniz hastanelerin referanslarını araştırma aşamasına geçebilirsiniz. Refarans araştırması yaparken dikkat etmeniz gereken konu, hastanenin hizmet kalitesinden çok, İnternette yer alan anne ve bebek konularına odaklanmış forum ve blogları takip etmeniz ve oradaki yorumları okumanız olacaktır. Söz konusu sitelerden hastaneleri daha görmeden haklarında pek çok bilgi edinebilirsiniz. Hastane referansı konusunda yararlanacağınız bir diğer kaynak ise, daha önce doğum yapmış arkadaşlarınızın deneyimlerinden yararlanmaktır. Referansları değerlendirirken, insanların koşullarının ve beklentilerinin farklı olabileceğini unutmamak gerekir. Doğum konusunda en başarılı olan hastane/doktor hakkında da olumsuz yorum yapan birilerinin çıkması çok doğal bir durumdur.  Olumsuz yorum almayan bir hastaneyi bulmak çok da gerçekçi olmaz. Bu aşamada olumsuz yorum yapan kişilerden uzak durun ve kararı kendi gözlemleriniz ve araştırmalarınız doğrultusunda verin.   Doğuma Hazırlıkta Hastane Seçimi Nasıl Olmalı?

Hastanenin Yakın Olması

Doğum yapacağınız hastanenin seçiminde karar vermenizde etkili olacak yöntemlerden bir tanesi de hastanenin evinize yakın olmasıdır. Özellikle büyük şehirlerdeki trafik sorunu nedeniyle uzun mesafelerdeki hastaneleri tercih etmeniz olası durumlarda strese girmenize neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar, evinizle doğum yapmayı planladığınız hastanenin mesafesinin kısa olmasını tavsiye ederler.

Temizlik Durumu

Doğum yapmayı planladığınız hastanenin temiz olması sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından çok önemlidir. Hastanenin her yanının temizlik standartlarına uygunluğunu incelemenize elbetteki olanak yoktur. En azından doğum için fazla kalabalık olmayan sakin ve görebileceğiniz alanların temizliğine dikkat edilen hastaneleri seçmenizde fayda vardır.  

Doğuma Hazırlıkta Hastane Seçimi Nasıl Olmalı?  

Yenidoğan Bakım Ünitesinin Olması

Doğum her ne kadar insan hayatında doğal bir süreç de olsa aslında herkes için bir bilmecedir. Beklenmedik durumların meydana gelmesi karşısında hazırlıklı olmak gerekir. Bu nedenle doğum yapacağınız hastanenin seçiminde, yenidoğan yoğun bakım ünitesi bulunması faydalı olacaktır.   

Doğuma Hazırlıkta Hastane Seçimi Nasıl Olmalı?  

Hastane Tercihinde Tereddüt Duyuyorsanız Değişiklik Yapmaktan Çekinmeyin!

Hamilelik sizin de bildiğiniz gibi çok özel bir dönemdir. Bu nedenle sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmeniz için fizyolojik ve psikolojik durumunuz çok önemlidir. 40 haftalık gebelik sürecinde herhangi bir zamanda mevcut doktorunuz ya da hastane seçiminiz ile ilgili ikileme düşebilirsiniz. Böyle bir durumda öncelikle doktorunuz ya da hastaneyle iletişime geçerek aklınızdaki problemleri paylaşmanız ve bunlara çözüm aramanız önerilir.  Eğer tereddütte düştüğünüz konularda doktorunuz ya da hastane size bir çözüm yolu sunmuyorsa, gebelik haftanız ne olursa olsun değişiklik yapmaktan çekinmemeniz tavsiye edilir. Sonuçta burada önemli olan konu sizin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınızdır.

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Cahide Çok çalışan, çaba gösteren kimse.
Erkek Bebek İsimleri
Idık Kutsal, mübarek.