Bebeklerin Dili Nasıl Temizlenir?
Pamukçuk enfeksiyonunun önlenmesi adına bebeklerde dil temizliği oldukça önemlidir.
Bebeklerde dil temizliği, pamukçuk enfeksiyonunun önlenmesi adına oldukça önemlidir. Peki ama, bebeklerin dili nasıl temizlenir? Sizler için hazırladığımız bu yazıda, bebeklerde dil temizliği ile ilgili tüm merak edilenleri derledik. Hazırsanız başlayalım…
Bebeklerin Dili Neden Temizlenmeli?
Ağız bakım rutinine erken dönemde başlamak, bebeğin bu davranışı alışkanlık haline getirmesi için oldukça faydalıdır. Ayrıca çıkan dişlerinin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için gereklidir. Bununla birlikte anne sütü şeker içerdiğinden, bebeklerin ağız içinde bakterilerin üremesi veya pamukçuk enfeksiyonu gelişmesi için uygun bir ortam yaratır. Ancak bebeğin ağız içinin ve dilinin sık sık temizlenmesi, bu riskleri minimuma indirecektir.
Bebeklerin Dili Nasıl Temizlenir?
Bebeklerin dilini temizlemek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Başlangıçta bebeğiniz parmağınızı yiyecek sanarak emebilir veya ısırabilir. Ancak her gün ağız bakımına tekrar ederseniz alışması kısa sürecektir.
İşte, bebeklerin dili nasıl temizlenir sorusu için adım adım rehber:
- Ellerinizi sabunla iyice yıkayın, durulayın.
- Temiz bir bezi veya gazlı bezi ılık suya batırıp işaret parmağınıza dolayın.
- Bebeğinizin ağzını dikkatlice açıp parmağınızı sokun. Bu esnada bebeğinizin ağzını açabilmesi için alt dudağını hafifçe geri çekebilirsiniz.
- Parmağınızı bebeğinizin dili üzerinde dairesel olarak hareket ettirin. Boğazına doğru yaklaşmamaya çalışın.
- Dişi çıktıysa onu da bezle nazikçe temizleyin.
- Bebeğinizin dilini ve ağzını temizlerken silmenize rağmen geçmeyen inatçı bir tabaka varsa doktorunuza danışın. Bu durum oral pamukçuğun belirtisi olabilir ve tedavi gerekebilir.
Bebeğinizin Dilini Temizlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Bebeğinizin dilini temizlerken aşağıdaki önerilere dikkat etmeniz olası kazaları önlemeye yardımcı olacaktır:
- Enfeksiyon riskini önlemek için temiz bir bez kullanmaya dikkat edin. Bezi her kullanım sonrası mutlaka yıkayın. Kullan at gazlı bez kullanmanız hijyen açısından daha sağlıklı olacaktır.
- Bebeğinizin ağzının içindeki hassas dokulara zarar vermemek için tırnaklarınızı mümkün olduğunca kısa ve temiz tutmaya dikkat edin.
- Bebeğiniz çok ağlıyorsa dil temizliğini erteleyin.
Bebeklerde Ağız Kokusu Neden Olur?
Bebeğinizin Dilini Temizlemek İçin İpuçları
Bebekler ağız, burun veya kulak temizliği sırasında genellikle tedirgin olur. Ancak aşağıdaki ipuçları, bebeklerde dil temizliği yapılırken ebeveynlerin işini kolaylaştırabilir:
- Bebeğinizi daha iyi kavrayabilmek için temizlik işlemini kolunuzda yatırarak yapabilirsiniz.
- Dil temizliği sırasında dikkatini dağıtacak obje veya oyuncaklardan faydalanabilirsiniz.
- İyi bir ruh hali içinde olmasını beklemeniz dil temizliği sırasında işinizi daha da kolaylaştıracaktır.
Kaynak: 1
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var