Bebekler Kaçıncı Ayda Emeklemeye Başlar?

Bebekler Kaçıncı Ayda Emeklemeye Başlar?
20 Temmuz 2017

Uzmanlar tarafından bebeklerde emekleme evresi, bebeğin çocukluğa geçişte geçirmiş dönem olarak ifade edilir.

Bebeklerde Emekleme

Bebeklerde emekleme evresi, bebeklerin çocukluğa geçiş dönemi olarak belirtilir. Bebekler ne zaman, kaçıncı ayda emekler sorusu, ebeveynlerin bebeklerinin büyümeye başladığı dönemde en çok merak ettiği sorular arasında yer alır. Uzmanlar bebeklerin emeklemeye genellikle 8. ayda başladığını belirtseler de bazı bebekler vücut yapılarına göre, daha erken emekleyebilirler ya da tam tersi daha geç emekleyebilirler. 

Bebeklerde Emekleme 8. Aydan İtibaren Başlar

Uzmanlar, bebeklerin emekleme zamanları ile ilgili her bebek için geçerli olmasa da genel olarak,  8. aya vurgu yapar. Bazı bebekler 8 aylık olmalarına karşın henüz emeklememiş olabilirler. Bu durum, bebeğin vücut yapısı ile açıklanır. Bazı bebekler ise hiç emeklemeden direk yürümeye geçebilirler.

Bebekler Kaçıncı Ayda Emeklemeye Başlar?    

 8. Aylık Bebek Ne Yapar? Fiziksel Gelişimi İçin Tıklayın

Bebeğinizin Emeklemesi İçin  Fırsat Verin

Uzmanlar her bebeğin emeklemeye başladığı ay ve emekleme şeklinin farklı olabildiğini ifade ederler. Bazı bebekler öne doğru emeklemeyi öğrenirken, bazı bebekler arkaya doğru emeklerler. Bir bebek elleri ve dizleri üzerinde emeklemeye çalışıyorken, diğer bir bebek ise, ayakları ve elleri üzerinde emeklemeye çalışır. Bazı aileler, bebeklerinin emeklemesi için fırsat vermezler. Örneğin, bebeği sürekli mama sandalyesinde tutmak ya da etrafına yastık koyarak beşikte, kanepede oturmasını sağlamak bebeğin emekleme eylemini gerçekleştirememesine neden olabilmektedir. Eğer, bebeğinizin emeklemesini istiyorsanız ona fırsat vermeniz gerektiğini unutmamalısınız.  

 Bebekler Kaçıncı Ayda Emeklemeye Başlar?  

Bebeğinizin Emeklemesi İçin Neler Yapmalısınız?

Bebeğinizin yeterli aya geldiğinde emeklemeye başlayabilmesi için onu teşvik etmelisiniz. Bunun dışında; yere temiz bir battaniye, çarşaf, halı gibi şeyler serip bebeğinizi yüzükoyun yatırın ve karşına geçin kendinize çağırın. Bebeğinizin size doğru gelmeyi istemesi için en sevdiği oyuncağı kullanabilirsiniz. Yaptığınız bu oyunlar bebeğinizin emekleme hareketini geliştirmesine yardımcı olacaktır. 

  Bebekler Kaçıncı Ayda Emeklemeye Başlar?    

Bebeklerde Emekleme Evreleri

Desteksiz Oturabilmeleri Gerekir; Bebeklerin emekleme evresine geçmesi için desteksiz oturabilmeleri ve el - dizlerinin üzerinde durabilmesi gerekmektedir.   

Dizlerini öne arkaya hareket ettirmeye başlar; Bebeklerin emeklemeye başladığı aylar; 6-9. aylar olarak belirtilir. Bebekler bu aylarda dizlerini bir öne bir arkaya doğru hareket ettirmeye başladığında, emeklemek için yer değiştirmek artık onun için daha kolay olur. 

Eyvah Bebeğim Emeklemiyor; Bebeğiniz 9 aylık olmasına karşın, hala emeklemiyorsa endişelenmeyin. Uzmanlar, anne babaların telaş etmemeleri gerektiğini, zira emeklemenin şart olmadığını, pek çok bebeğin emeklemeden yürüdüğünü hatırlatırlar. 

9 Aylık Bebek Neler Yapar? Fiziksel Gelişimi İçim Tıklayın    

Emeklemeye Başlayan Bebeğiniz İçin Evde Korucuyu - Güvenlik Önlemleri Alın

Şimdiye kadar gözünüzün önünde duran bebeğiniz, emeklemeye başlayarak tehlikelere açık hale gelir. Bu nedenle anne babaların evde koruyucu önlemler almaları gerekir. Unutmamanız gereken önemli konu, bebeklerin yaşadığı üzücü olaylar ve kazaların geneli bebeklerin emekleme ile yürümeye başladığı dönemlerde yaşanır. Bu nedenle bebeğinizin güvenliği için söz konusu dönemlerde evinizde yeniden düzenleme yapmalısınız.   

Bebekler Kaçıncı Ayda Emeklemeye Başlar?  

Emekleyen Bebekler İçin Evde Alınacak Koruyucu Önlemler

- Bebeğinizi emeklemesi için yere koyduğunuzda; yerlere pamuklu tüysüz battaniyeler ya da üstüne çarşaf serebilirsiniz. Bebeğin dolaşacağı zeminin sık sık tozunu alın,

- Bebeğinizin emeklemesini mümkün olduğunca takip edin. Yere açtığınız battaniye veya örtünün sınırlarında olmasına özen gösterin,

- Evinizde bulunan keskin, sivri uçlu sandalye ve masa kenarlarını korumaya alın

- Demir para, boncuk, oyuncak gibi bebeğinizin kolaylıkla bulup ağzına atabileceği ve boğulma riski taşıyan nesneleri ortadan kaldırın,

- Bebeğinizin ulaşabileceği zemine yakın çekmece veya dolap kapaklarına kilit takın. Çekmece içlerine ve  alt dolaplara, tehlike oluşturabilecek temizlik malzemelerini koymayın,

- Evimizde merdiven varsa mutlaka önüne bebeğinizin geçmesini engelleyecek engeller koyun,

- Evde bulunan prizlere güvenlik aparatı takın ve uzatma kablolarını yukarıya asın,

- Çekince devrilme tehlikesi olan televizyonlarınızı duvara monte edin.

   

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Vacibe Yapılması gerekli olan.
Erkek Bebek İsimleri
Gaffar 1. Çok bağışlayıcı, bağışlayan. 2. Allah’ın sıfatlarındandır.