Gebeler Bitki Çayı İçebilir mi?

Gebeler Bitki Çayı İçebilir mi?
20 Aralık 2016

Hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalısınız.

Gebeler Bitki Çayı İçebilir mi?

Hamilelik döneminde bilinçsiz bitki çayı tüketimi, gebeliğin ilk 3 ayında düşüğe, son 3 ayında da erken doğuma neden olabilir. Bunun nedeni ise çeşitli bitki çaylarının rahim kasılmasını arttırmasıdır. Bu nedenle gebeliğinizde bütün bitki çaylarına doğal gözüyle bakıp içmemeli, muhakkak doktorunuza danışmalısınız.

Gebeler Bitki Çayı İçebilir mi?

Bitki Çayları Rahim Kasılmalarını Arttırıyor!

Bazı bitki çaylarının sıklıkla tüketildiğinde düşük yapma riski, gebelikte kanama riski ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini ortaya çıkardığı, folik asit seviyesini olumsuz yönde etkileyebildiğinin tespit edilmesi nedeniyle gebe kadınların yeşil çay tüketiminden uzak durmaları gerektiğine dikkat çekiliyor. Yine bebek emziren kadınlar için içerisindeki kafein miktarından bebeğin uyku düzeninin bozulabileceği söylenerek yeşil çayı fazla tüketmemeleri önerilmektedir. Gebe kadınlar özellikle de gebeliğin ilk 3 aylık döneminde çok dikkatli olunmalıdır. İlk üç aylık dönem düşük tehdidinin fazla olduğu bir dönem olduğu, bu nedenle de anne adaylarının bitki çayı kullanımı konusunda mutlaka doktora danışmalıdır deniliyor.

Gebeler Bitki Çayı İçebilir mi?

Gebelik Oldukça Riski Bir Süreçtir

Gebelik oldukça riskli bir süreçtir bu yüzden anne adayı rastgele alınmış bitki çaylarını tüketmemelidir. Alınan bitki çaylarının içinde olan maddeler mutlaka bilinmeli ve doğru dozda tüketilmelidir. Özellikle sık sık düşük tehdidi ile karşılaşan bayanlar tükettikleri bitki ve bitki çaylarına dikkat etmelidir. Bazı bitki çayları rahimde kasılmalara neden olmakta ve düşük tehdidini arttırmaktadır. 

Hamilelikte İçilmemesi Gereken Bitki Çayları

Önemli olan dozunu ayarlamak ve aşırı şekilde tüketmemektir. Hamilelikte içilmemesi gereken bitki çayları; kekik, ardıç, yarpuz, sedefotu, kafuriye,  adasoğanı, yabani yer elması, kırlangıç otu, ısırgan, safran, tarçın, kimyon, sinameki gibi bitkiler ve onların çayları hamilelikte tüketilmemelidir. Bu bitkilerin uterus (rahim) uyarıcı etkileri vardır. Bu da rahim kasılmalarına ve erken doğuma neden olabilir. Hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalısınız.

Bitki Çayı Yerine Tüketebileceğiniz Sıvılar

Hamilelik sürecinde tüketebileceğiniz en temiz içecek sudur. Hem anne hem de bebek açısından saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Su, yaz aylarında annenin serin kalmasını sağlamanın yanında kabızlık gibi hamilelikte sık karşılan sorunların oluşmasını engeller. Su, idrar yolu enfeksiyonlarının oluşma olasılığını azaltır, daha sağlıklı cilde sahip olmanızı sağlar ve mide bulantısı ve ekşimesi gibi çeşitli rahatsızlıkların oluşmasını engeller. Bunun yanında gebelik sürecinde sıvı olarak sütü de tercih ederek kalsiyum eksikliğinizi giderebilirsiniz.

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Iraz bk. Raziye
Erkek Bebek İsimleri
Dadak 1. Büyük kardeş, ağabey. 2. Bebek. 3. Bir yiyeceğin tadına bakmak için yenilen parçası, tadımlık. 4. Şeker, akide şekeri.