Türk Bilim İnsanından Tüp Bebek Yönteminde Çığır Açan Buluş!

Tüp bebek yönteminde yeni gelişme ! Türk bilim insanı Utkan Demirci'nin geliştirdiği mikroçip teknolojisi, gebelik oranını %70'e kadar yükselterek bebek sahibi olmak isteyen çiftlere umut oldu! Erkekten kaynaklanan kısırlık için geliştirilen mikroçip sayesinde, en iyi sperm ayrıştırılabiliyor ve böylelikle gebelik şansı büyük oranda arttırılıyor. Çalışmalarına şu anda Amerika Stanford Üniversitesi'nde devam eden Utkan Demirci, geliştirdiği mikroçip sayesinde tüp bebek yöntemindeki gebelik şansını %70'lere çıkartarak bebek sahibi olmak isteyen çiftlerele umut oldu. Utkan Demirci'nin geliştirdiği mikroçipler, dünyanın çeşitli bölgelerinde pek çok bilimsel çalışmada kullanıldı ve uluslararası kongrelerde yayınlandı.  

  

Tüp Bebek Yönteminde Yeni Gelişme! Mikroçipler Başarı Oranını %70 Arttırıyor!

Tüp bebek yöntemlerinde, genellikle spermler ayrıştırılırken santrifüj denilen yöntem kullanılıyor. Bu yöntemde, spermler yüksek hızda dönen laboratuvar cihazına konuluyor ve mikroskobun altında el ile ayrıştırılıyor. Santrifüj yönteminde başarılı sonuçlar elde edilse de yüksek hızda dönen cihaz nedeniyle sperm hücresinin yapısında bozulmalar meydana gelebiliyor. Yeni geliştirilen mikroçip teknolojisinde ise spermler doğal ortamlarında olduğu gibi mikroçipin başına bırakılıyor ve yarıştırılıyor. Özel olarak tasarlanmış mikroçipte spermler özgür bırakılıyor ve mikroçip üzerindeki kanalı aşan spermler diğerlerinden ayrıştırılıyor. Böylelikle en sağlıklı spermler elde edilerek gebelikte başarı oranı yükseltiriliyor ve sağlıklı embriyolar elde ediliyor.    


'Genetiği Kaliteli Spermler Ayrıştırılıyor'

  Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, ' Mikro akışkanlı çip sayesinde, DNA'sı en iyi olan spermleri seçebiliyoruz ve sağlıklı embriyolar elde edebiliyoruz. Önceden spermler hareketli ve sağlıklı görünse de bazen genetik materyali iyi olmayabiliyor ve bunu anlamak zor oluyordu. Dolayısıyla farkında olunmadan genetiği kötü spermler gebelik için kullanılıyor ve bu da gebelik şansını düşürüyordu. Geliştirilen mikroçipler sayesinde ise bu durumun önüne geçildi ve genetiği kaliteli olan spermler ayrıştırılmaya başlandı.' şeklinde açıklama yaptı.   Diğer güncel haberlerimiz için buraya tıklamanızyeterli!