2024 Çin Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama

2024 Çin Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama
02 Ocak 2024

Çin takvimi ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Çin takvimi ile cinsiyet hesaplama, bebek bekleyen çiftlerin araştırdığı konuların başında geliyor. Zira bebeğin cinsiyeti en erken 12. haftada öğrenilebiliyor. Daha doğru bir sonuç için ise 14. – 16. haftalara kadar beklenilmesi gerekiyor. Bu haftalara kadar beklemek istemeyen ebeveynler ise Çin Takvimi gibi geleneksel uygulamalara başvurarak bebeklerinin cinsiyetini tahmin etmeye çalışıyor. Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama, yaklaşık 700 yıldır cinsiyet tahmini için kullanılan bir yöntem. Hesaplamada annenin yaşı ve hamile kaldığı ay baz alınıyor. Tabloda bu iki bilginin kesiştiği alanın ise bebeğin cinsiyeti hakkında ipucu verdiği düşünülüyor. Sizler için hazırladığımız bu yazıda, Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama 2024 yılı bilgilerine yer verdik. Gelin şimdi, 2024 Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama nasıl yapılır, birlikte inceleyelim.

Çin Takvimi Nedir?

Çin Takvimi, yaklaşık 700 yıldır bebeklerin cinsiyetini tahmin etmek için kullanılan geleneksel bir cinsiyet hesaplama yöntemidir. Temeli, Çinli kadınların doğumlarından alınan istatistiklere dayanan bu cinsiyet hesaplama yönteminin %80 doğru sonuç verdiğine inanılsa da bunu destekleyen herhangi bir bilimsel veri bulunmuyor. Dolayısıyla Çin takvimi tablosu ile cinsiyet hesaplamanın geleneksel bir uygulama olduğunu ve kesin sonuçlar vermediğini unutmamak gerekiyor. 18 – 45 yaş arası kadınların hamile kaldığı aya göre cinsiyet tahmininde bulunan Çin Takvimi, birçok ülkede yaygın olarak kullanılıyor. Peki, Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama 2024 yılında nasıl yapılır? İşte, 2024 Çin takvimi ile cinsiyet hesaplama…

2024 Çin Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama

Çin takvimi ile cinsiyet hesaplama 2024 yılında da annenin yaşı ve hamile kaldığı ay baz alınarak yapılıyor. Aşağıdaki takvimde 18 – 45 arası yaşlar ve 12 ay bulunuyor. Anne kendi yaşını ve hamile kaldığı ayı seçip bunların kesiştiği alanı dikkate alarak bebeğin cinsiyetini tahmin edebiliyor. Bununla birlikte Çin Takvimi’ndeki tarihler miladi takvime göre değişiklik gösterdiğinden, bazı kaynaklar Çin Takvimi ile cinsiyet hesaplama yaparken annenin kendi yaşına 1 yaş ekleyerek sonuca bakmasını öneriyor. Gelin şimdi, 2024 Çin Takvimine göre bebeğin cinsiyet hesaplaması ile ilgili bir örneği birlikte yapalım. Annenin 33 yaşında olduğunu ve haziran ayında hamile kaldığını varsayalım. Tabloda annenin yaşı ile hamile kaldığı ayın kesiştiği noktaya baktığımızda bebeğin cinsiyetinin erkek olma ihtimalini görüyoruz.

2024 Çin Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama

Çin Takvimine Göre Otomatik Cinsiyet Hesaplama 2024

Çin takvimi ile bebeğin cinsiyetini öğrenmek için yukarıdaki tablodan faydalanabileceğiniz gibi otomatik hesaplama araçlarını da kullanabilirsiniz. Gebe.com Çin takvimine göre otomatik cinsiyet hesaplama aracına ulaşmak için buradaki bağlantıdan yararlanabilirsiniz. Sayfada bulunan ilgili alanlara annenin doğum tarihi ile son adet tarihi bilgilerini girmeniz ve hesapla butonuna tıklamanız yeterli. Çin takvimi cinsiyet hesaplama 2024 aracımız saniyeler içinde size sonucu gösterecektir.

Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama 2024

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Belirleme Ne Kadar Doğru?

Çin takvimi, yaklaşık 700 yıldır cinsiyet tahmini için ailelerin kullandığı geleneksel bir yöntemdir. İddialara göre yüzyıllar önce Çin kraliyet mezarlığında bulunan bu takvim, binlerce Çinli kadının doğum istatistiklerine bakılarak hazırlanmış. Ancak günümüzde Çin takviminin güvenilirliğini destekleyen herhangi bir bilimsel çalışma veya veri bulunmuyor. Bu nedenle aileler Çin takvimini keyifli bir aktivite olarak elbette kullanabilir ancak doğru sonuç vermeyebileceğini de unutmamalıdır.

2024 Çin Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Bebeğin cinsiyeti aslında döllenme sırasında belli olur. Eğer sperm X kromozomu taşıyorsa bebek kız, Y kromozomu taşıyorsa bebek erkek olur. Yani, teorik olarak spermin yumurtayı döllediği anda bebeğin cinsiyeti bellidir. Ancak bunun ultrason muayenesinde tespit edilmesi biraz uzun sürebilir. Zira anne karnındaki bebeklerin cinsel organları 9. haftadan sonra gelişmeye başlar. Penis ve klitoris yaklaşık 14. haftaya kadar aynı boyda olduğundan ultrason muayenesinde bebeğin cinsiyetini tespit etmek zor olabilir. Bu nedenle 16 ila 20. haftalar arasında bebeğin cinsiyetiyle ilgili ailelere güvenilir bilgiler vermek daha mümkündür. Anne karnındaki bebeklerin cinsiyetini öğrenebilmek için en güvenli seçenek ise ultrasondur. Bunun yanı sıra amniyosentez, koryon villus örneklemesi ve NIPT testi ile de bebeğin cinsiyeti kesin olarak öğrenilebilmektedir.

Sonuç olarak Çin Takvimi, bilimin gelişmediği dönemlerde sıklıkla kullanılan bir cinsiyet tahmini yöntemiydi. Günümüzde hala birçok çift keyifli bir aktivite olarak Çin takvimi ile cinsiyet hesaplama araçlarından faydalansa da yöntemin bilimsel bir dayanağının olmadığını unutmamak gerekir.

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:

Ramzi Teorisine Göre Bebeğinizin Cinsiyetini Tahmin Edin!

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Nabia Yerden çıkıp fışkıran, kaynayan, akan.
Erkek Bebek İsimleri
Kemal Bilgi ve erdem bakımından olgunluk