Pilor Stenozu Nedir

Pilor Stenozu Nedir
17 Ekim 2017

Pilor Stenozu, midenin hemen çıkışındaki darlık olarak ifade edilir. Ortalama 300-900 doğumda bir görüldüğü belirtilirken, daha çok bebeklik döneminde gözlendiği belirtilir.

Pilor Stenozu Nedir?

Pilor, midenin hemen çıkışında bulunan ve öğütülmüş besinlerin midenin on iki parmak bağırsağına geçişini kontrol eden kasa verilen isim olarak tanımlanır. Latince bir kelime olan Stenoz ise, darlık anlamında kullanmaktadır. Peki, Pilor Stenozu nedir? Söz konusu kelimelerin birleşmesi sonucunda Pilor Stenozu, midenin hemen çıkışındaki darlık olarak ifade edilir. Ortalama 300-900 doğumda bir görüldüğü belirtilirken, çocukluk döneminde gözlendiği belirtilirken, erkek bebekler / çocuklarda görülme olasılığının kız bebeklere oranla dört kat daha fazla olduğu belirtilir. Pilor stenozu kasının yavaş yavaş gelişmesi nedeniyle kendisini  bebek 3-5 haftalıkken belli eder. Mide çıkışı darlığına bağlı olarak bebeğin her beslenmesinden sonra fışkırır tarzda mide içeriğini içeren kusma şekliyle kendisini gösterdiği  ve bu kusmaların zamanla şiddetlenebileceği ifade edilir.  

Bebekte Şiddetli Kusma Nedeni – Pilor Stenozu

Bebeklerde şiddetli kusmanın nedeni olarak gösterilen pilor stenozunun (pilor darlığı) bebekte olması durumunda kusmanın fışkırır tarzda olacağını, yeşil safralı tarzdaki kusmaların söz konusu tanıdan uzaklaşılacağı belirtilir.   Pilor Stenozu Nedir   Bebeklerde Kusma Nedenleri ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın  

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Cahide Çok çalışan, çaba gösteren kimse.
Erkek Bebek İsimleri
Maarif Bilgi, kültür.