Kolay Bir Doğum İçin Öneriler

Kolay Bir Doğum İçin Öneriler
07 Ocak 2017

Gebe kaldığınızı öğrendiğiniz günden itibaren doğum sürecini sağlıklı ve kolay bir şekilde atlatmalısınız.

Kolay Bir Doğum İçin Öneriler

Gebe kaldığınızı öğrendiğiniz günden itibaren doğum sürecini sağlıklı ve kolay bir şekilde atlatmalısınız. Bu nedenle psikolojik, fiziksel ve maddi yönden hazırlıklı olmalısınız. Bu yazımızda doğum önerileri ile doğuma hazırlanabilir ve doğumunuzu kolaylaştırabilirsiniz.

Anne olmaya hazırlanın

Bir çocuk sahibi olmak istediğinizden bu süreçte kesinlikle emin olmalısınız. Anne ve baba olmak dünyanın en zor kararlarından birisidir. Psikolojik olarak çözemediğiniz her konu doğum sırasında daha çok stres yaşamanıza ve doğumdan sonra da mutsuz olmanıza neden olabilir. Bu durumda terapi almayı düşünebilirsiniz.

Folik asit kullanmaya başlayın

Gebe kalmadan önce ve gebelik dönemi sırasında tüketmeniz gereken vitamin ve takviyeleri doktorunuzdan öğrenin. Folik asit kullanımına gebelik döneminde 3 ay önce başlamakta fayda vardır. Folik asit, bebek gelişimi bakımından çok önemli bir vitamindir. Vücutta protein sentezi, hücre çoğalması ve kemik iliğinin görevini eksiksiz yerine getirmenin yanı sıra DNA yapımında da etkili olabilmektedir.

Nasıl besleneceğinizi öğrenin

Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için ne yediğinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Doktorunuzdan yemeniz ve yememeniz gereken tüm besinler hakkında bilgi almalısınız. Gebelik döneminde günde 80 gr protein, 60 gr demir, A, B ve C vitaminlerine ihtiyacınız vardır.

  • Haftada iki porsiyon balık, kırmızı et ve beyaz et tüketin.
  • Çay demir eksikliği yapacağından dolayı özellikle yemekler ile birlikte çay içmeyin.
  • Yiyeceklerde tuz oranını azaltın.
  • Paketli ve hazır gıdalardan uzak durun.
  • İşlenmiş et ve şarküteri gibi ürünleri mümkün olduğunca tüketmemeye çalışın.

Hastanenize karar verin

Doğum yapacağınız hastanenin neresi olacağına ilk aylardan karar vermelisiniz. Bu kararı son dakikaya bırakmamalısınız. Hastanenin koşullarını ve de doktorlarınızı kesinlikle araştırmalı ve etrafınızdan bilgi almalısınız. Her şeyi erkenden netleştirmiş olmak psikolojik olarak kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Maddi konuları netleştirin

Gebeliğinizin son aylarında çalışamıyor ve birçok şeye yetişemiyor olacaksınız. Mümkün olduğunca ilk aylarda maddi planlamanızı yapmalısınız. Doğum ve doğum sonrası olan masraflarınızı kağıda dökün. Resmi kurumlarda veya bankalarda halletmeniz gereken işleri de son günlere bırakmayın.

Bebek odasını hazırlayın

Bebeğinizin cinsiyeti belli olduktan sonra bebeğin eşyalarını öylelikle almaya başlayın. Ağır kaldırmanız ya da taşımanız gereken şeyler için destek alın ve zor işleri son aylara, son günlere bırakmayın. Çevrenizden ve ailenizden destek alın.

Doğum öncesi hazırlık kurslarına katılın

Doğum öncesi hazırlık kurslarına sağlıklı bir doğum süreci için katılabilirsiniz. Bu kurslardan birisine katılarak hem psikolojik hem de fiziksel olarak doğuma hazırlanın.

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Ebru 1. Kaş. 2. Kâğıt süslemeciliğinde kullanılan, mottifli boyama yöntemi.
Erkek Bebek İsimleri
Kemal Bilgi ve erdem bakımından olgunluk