2023 Tüp Bebek Fiyatları Ne Kadar?

2023 Tüp Bebek Fiyatları Ne Kadar?
03 Ocak 2023

Tüp bebek tedavisinin ortalama maliyeti nedir? Detaylar yazımızda.

Tüp bebek tedavisi, doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler için uzun süredir uygulanan bir yardımcı üreme tekniğidir. Tüplerde tıkanıklık, sperm sayısının az olması, sebebi açıklanamayan kısırlık ve daha birçok durumda başvurulabilen tüp bebek yöntemi, günümüzde en sık tercih edilen infertilite tedavilerinden biridir. Yumurta ve spermin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi ve döllenmiş yumurtanın rahme yerleştirilmesi şeklinde uygulanan tüp bebek tedavisinin fiyatları da doğal yollarla gebelik elde edemeyen pek çok çift tarafından merak edilmektedir. Peki, 2023 tüp bebek fiyatları ne kadar? Bu sorunun yanıtı doktorun deneyimine, tedavinin yapılacağı merkeze, uygulanacak yönteme ve SGK desteğinden faydalanıp faydalanılmayacağına göre değişiklik gösterir. Eğer özel bir merkezde SGK desteği olmadan tedavi alınacaksa, tüp bebek fiyatları 2023 yılı için ortalama 15.000 – 30.000 TL arasında değişmektedir. Gelin şimdi 2023 tüp bebek ücretleri nedir, birlikte inceleyelim.

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Tüp bebek tedavisi, doğal yöntemlerle bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu yardımcı üreme tekniğidir. Tüplerdeki tıkanıklıklar, sperm sayısının az olması, yumurta rezervinin azalması, obezite veya sebebi belirlenemeyen pek çok durumda tüp bebek tedavisinden faydalanılabilmektedir. Kadın ve erkek üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi şeklinde uygulanan tedavi ortalama 2 hafta sürer. Tedavinin başarı oranı ise hem yaşa hem de doğal yollarla gebeliğe engel olan sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. Yapılan araştırmalar, 30 yaş altı kadınlarda tüp bebek tedavisi başarı oranının %55-60 civarında olduğunu, 40 yaş üstünde ise %15-20’lere gerilediğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle korunmasız ilişkiye rağmen 1 yıldır bebek sahibi olamayan çiftlerin mutlaka değerlendirilmesi ve gerekiyorsa vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine yönlendirilmesi gerekmektedir.

Tüp bebek tedavisi 45 yaşına kadar uygulanabilir. Fakat 40 yaş üstü kadınlarda tedavinin başarı oranının dramatik bir şekilde düştüğü unutulmamalıdır. Bununla birlikte tüp bebek tedavisinin ortalama 3 kez denenmesi önerilmektedir. Sonraki denemelerde gebelik şansı mevcuttur ancak düşüktür.

Tüp Bebek Fiyatları 2023 Yılında Ne Kadar?

Tüp bebek tedavisi fiyatları doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Tedavinin ücreti doktorun deneyimine, tedavinin yapılacağı kliniğe, uygulanan tekniğe ve hatta yaşanan şehre bağlı olarak değişir. Bu nedenle tüp bebek ücretleri hakkında net bir bilgi verilmesi mümkün değildir. Ancak öngörü olması adına ortalama rakamlar verilebilir. 2023 tüp bebek fiyatları 15.000 – 30.000 TL arası değişmektedir. Bulunulan şehre, doktorun deneyimine, kliniğe ve uygulanan tekniğe göre bu fiyat daha az veya daha fazla olabilmektedir.

2023 Tüp Bebek Fiyatları Ne Kadar?

Tüp Bebek Tedavisi Devlet Desteği 2023

Öte yandan, doğal yollarla gebe kalamayan kadınlar tüp bebek tedavisi için devlet desteğinden de faydalanabilmektedir. Ancak bunun için bazı şartları sağlıyor olmak gerekir. Öncelikle çiftin doğal yöntemlerle çocuk sahibi olamadığına dair heyet raporu çıkarttırması lazım. Bununla birlikte kadının 40 yaşından küçük olması, mevcut evlilikten çocuk sahibi olunmaması ve gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek hastalık olmaması gibi şartlar aranır. Gelin şimdi, tüp bebek tedavisi devlet desteği 2023 şartlarını daha detaylı inceleyelim.

Tüp bebek tedavisinde devlet desteğinden faydalanabilmek için şu şartların sağlanması gerekiyor:

  • Kadının 23 yaşından küçük, 40 yaşından büyük olmaması,
  • Tüp bebek tedavisinin yapılacağı merkezin SGK ile anlaşmalı olması,
  • Evli olmak,
  • Mevcut evlilikten çocuk sahibi olmamak,
  • Anne veya baba adayının en az 5 yıllık genel sağlık sigortasının olması ya da bakmakla yükümlü olunan kişi olup en az 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
  • Doğal yöntemlerle gebe kalınamadığının ve yardımcı üreme tekniklerine ihtiyaç duyulduğunun sağlık kurulu tarafından rapor edilmesi,
  • Son 3 yıldır diğer tedavilerden sonuç alınamadığının sağlık kurulu tarafından rapor edilmesi.

Tüp bebek tedavisi devlet desteği hakkında daha fazla bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Özetlemek gerekirse, tüp bebek fiyatları 2023 yılı için ortalama 15.000 – 30.000 TL civarıdır. Bu ücret doktorun deneyimine, tedavinin yapılacağı kliniğe, uygulanacak yönteme ve hatta şehre göre daha az veya daha fazla olabilir. Maddi durumu tüp bebek tedavisi için uygun olmayan ve yukarıdaki şartları sağlayan çiftler, tüp bebek tedavisinde devlet desteğinden faydalanabilmektedir.

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Cahide Çok çalışan, çaba gösteren kimse.
Erkek Bebek İsimleri
Idık Kutsal, mübarek.