Bebeklerde Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?
31 Mart 2022

Arı sokan bebeğe nasıl müdahale edilmesi gerektiğini sizler için araştırdık.

Bahar ve yaz aylarında açık havada vakit geçirmek pek çok kişi için keyifli bir aktivitedir. Ancak bu aktivitelerde özellikle alerjik bir bünyeye sahip olan bireylerin dikkatli olması gerekir. Çünkü ağaçlık bölgelerde arı sokması riski oldukça yüksektir. Böylesi bir durumda basit müdahaleler ile arının soktuğu bölge yatıştırılabilir. Ancak alerjik kişiler için durum bu kadar kolay olmayabilir. Çünkü alerjik bünyeye sahip kişilerde hayati risk taşıyan anaflaksi tablosu gelişebilmektedir. Peki, bebeklerde arı sokmasına ne iyi gelir?

Sizler için hazırladığımız bu yazıda, bebeklerde arı sokması ile ilgili tüm merak edilenleri derledik. Keyifli okumalar.

Bebeklerde Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde arı sokması durumunda müdahalenin hemen yapılması, ağrı ve enfeksiyon riskini azaltacaktır. Böyle bir durumda yapılması gereken ilk şey, arının iğnesinin nazikçe çıkarılmasıdır. Bu sayede iğneden salınan toksinlerin önüne geçileceği için alerjik reaksiyonlarla karşılaşma ihtimali azalır. Bu aşamada iyice dezenfekte edilmiş bir cımbız kullanabilirsiniz. Ya da elinizi yıkadıktan sonra tırnaklarınızın yardımıyla arının iğnesini çıkarabilirsiniz. Ardından arının soktuğu bölgeyi ılık su ve sabunla iyice yıkayıp temizlemelisiniz. Daha sonra ağrı hissini hafifletmek ve şişmeyi önlemek için soğuk kompresler yapabilirsiniz. Buzla kompres yapmak, toksinlerin vücut tarafından emilimini yavaşlatma konusunda oldukça etkilidir. Tüm bunlardan sonra önlem amacıyla bebeğin sağlığını takip eden doktora muayene için gitmek veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Hekim gerekli görürse ağrı kesici, antihistaminik şurup veya antialerjik jel reçete edebilir. Bu sayede iyileşme süreci daha ağrısız ve hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Bebeklerde Arı Sokması Sonrası Alerjik Reaksiyonları İyi Gözlemleyin!

Bebeklerde arı sokması genellikle ilk yardım müdahaleleri sonrası kontrol altına alınır. Bölgede hafif kızarıklık, şişlik ve ağrı olması normaldir. Ancak bazı bebeklerde arı sokması sonucu alerji gelişebilir ve anaflaksi denilen hayati bir komplikasyon ortaya çıkabilir. Bu durum arı sokmasının en tehlikeli sonucudur ve hemen tıbbi yardım alınması gerekir.

Arı sokan bebeği aşağıdaki durumlarda derhal en yakın sağlık kuruluşuna götürmek gerekir;

  • Yüksek ateş,
  • Nefes darlığı,
  • Boğazda ve dilde şişme,
  • Ciltte solukluk,
  • Kurdeşen,
  • Nabız değişiklikleri,
  • Bilinç bulanıklığı,
  • Bayılma,
  • Çarpıntı,
  • Aşırı halsizlik,
  • Şiddetli ağrı ve yanma,
  • Mide bulantısı ve kusma,
  • İshal.

Bebeklerde Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Arı Sokması Nasıl Tedavi Edilir?

Alerjik olmayan bebekler için evde yapılacak müdahaleler ve muayene yeterlidir. Doktorunuz iyileşme sürecini hızlandırmak için çeşitli ilaçlar reçete edebilir. Ancak arı sokması sonucunda alerji gelişen bebeklerin acilen tıbbi yardım alması gerekir. Bunun için vücudun alerji yanıtını azaltacak adrenalin uygulaması, hava kanallarındaki iltihaplanmayı giderecek antihistaminik ve kortizon içerikli iğneler, soluk almaya yardımcı olması için oksijen uygulaması ve yine solunum semptomlarını hafifletmek için çeşitli ilaçlar verilebilir.

Bebeklerde Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

  • Paylaş :

Editörün Seçtikleri
Popüler Yazılar
Gebe Sözlüğü
Gebe'ye Kaydol

Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!

Gebe.com hesabım var

Günün Bebek İsimleri
Kız Bebek İsimleri
Iraz bk. Raziye
Erkek Bebek İsimleri
Dadak 1. Büyük kardeş, ağabey. 2. Bebek. 3. Bir yiyeceğin tadına bakmak için yenilen parçası, tadımlık. 4. Şeker, akide şekeri.