Hamilelikte Kasılmalar Neden Olur?
Anne adayları dokuz aylık bir sürenin sonuna yaklaştıklarında bebeklerini kucaklarına almanın heyecanını yaşarlar. Doğumun habercisi olan kasılmalar zamanı ve geliş şekline göre önem kazanır. Hamilelikte kasılmalar farklı nedenlerden olabilmektedir.
Anne adayları dokuz aylık uzunca bir sürenin sonunda bebeklerini kucaklarına almanın heyecanını yaşarlar. Bu süreçte, bebeğin gelmeye hazırlanması ve doğumun doğal seyri nedeniyle hamilelikte kasılmalar yaşamak genel olarak normal kabul edilir. Anne adayları arasında bu durum paniğe neden olsa da çoğu zaman kokulacak bir durum değildir. Fakat bebeğin gelmesine daha zaman olmasına karşın, anne adayının kasılma hissetmesi olağan dışı bir durumdur. Hatta bu kasılmalar erken doğumun habercisi de olabilmektedir. Kasılmalarınızda bir farklılık söz olduğunda örneğin; kanama, bulantı ve su gelmesi gibi şikâyetlerin kasılmalara eşlik etmesi durumunda vakit kaybedilmeden doktora gidilmelidir. Keza bu kasılmalar erken doğum habercisi olabilmektedir.
Hamilelikte Kasılmalar Neden Olur?
Hamilelikte kasılmalar farklı nedenlerden olabilmektedir. Anne adaylarının kasılmaları nasıl hissedeceklerini anlamaları için öncelikle kasılma tiplerini bilmeleri gerekir. Kasılmaları tanımak için hissedildikleri bölgeyi ve sebepleri iyi tespit ediyor olmak gerekir.
Yalancı Doğum Kasılmaları
Bu kasılmalar ilk hissedilecek olan kasılmalardır. Genellikle gebeliğin 4-9. aylarında ortaya çıkar ve karın kaslarının kasılması sonucu oluşur. Bu kasılmalar ekseriyetle egzersiz yapan hamilelerde ortaya çıkar. Bu tip kasılmayı yaşamayanların telaş etmelerine gerek yoktur. Braxton Hicks kasılmaları aralıklarla gelip gittiği için doğal olarak düzensizdir ve anne adayları pozisyon değiştirerek yalancı kasılmaları yok edebilir. Bu tür kasılmalar uzmanlar tarafından normal olarak görülse de bedeninizde gariplik hissetmeniz halinde doktorunuza başvurmanız tavsiye edilir.
Erken Doğum Kasılmaları
Yalancı doğum kasılmalarının tersine, erken doğum sancıları süreklidir. Bu kasılmalar bebeğin gelmek üzere olduğunun habercisidir. Her gebe kadın bu kasılmalar ve sonrasında bebeğin gelmesini açık bir şekilde ayırt edemeyebilir, bazıları ise bu ayrımın hiç farkına da varamayabilir. Yalancı kasılmaların aksine, geçen zaman ve pozisyon değiştirmek bu kasılmaların yok olmasını sağlamaz. Bebeğinizin gelmesine vakit varsa ve bahsedilen kasılmaları hissediyorsanız her ihtimale karşı mutlaka doktorunuzla iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
Bakmanızda Fayda Var: Erken Doğum Belirtileri ve Nedenleri
Doğum Kasılmaları
Bu kasılmalar doğurmak üzere olduğunuzun habercisidirler ve kasılmalarla birlikte karın kaslarında sertleşme hissedilir. Bu süreçte biraz sancı olabilir veya rahatsız olabilirsiniz. Çünkü bu kasılmalar rahim ağzını uyarır. Kasılmaların aralığı her 5-10 dakikada bire düşmüşse artık hastanede olmalısınız gerekiyor demektir.
Doğum belirtilerini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var