Gebelikle İlgili Doğru Bilinen 14 Efsane!
Anne adaylarının gebe kaldıklarını öğrendikleri andan itibaren akıllarını pek çok soru kurcalar. Üstüne üstlük bu sorulara uzman olmayan kişiler tarafından ve doğruluğundan emin olunmayan cevaplar verildiğinde, anne adayının kafası iyice karışır.
Anne adaylarının hamile kalmalarından itibaren pek çok soru akıllarını kurcalar. Üstelik bu sorulara, uzmanlar dışındaki kişiler tarafından verilen cevaplar, çoğu zaman doğruluktan uzak ve kulaktan duyma cevaplar olabilir. Anne adaylarının yanlış yönlenmelerine neden olan bu yanlışlar jinekologlar tarafından şu şekilde sıralanıyor;
'Bebeğin Cinsiyeti 2 Aylıkken Anlaşılabilir'
Uzmanlar bebeğin cinsiyetinin en erken 12. haftada anlaşılacağını belirtirler. Bu tarih de yaklaşık olarak 3 aya denk gelmektedir.
Bebeğimin Cinsiyetini Kaçıncı Haftada Öğrenebilirim? Detaylar İçin Tıklayınız
'Balık Yersen Bebeğin Zeki Olur'
Gebelikte balık yemenin bebeğin zekâsına etki etmeyeceğini belirten uzmanlar, bebeğin zekâsının temel belirleyicisinin anne ve baba adayının zekâları olduğunu ifade ediyor. Omega 3'ün (balıkta bulunan yağ) bu temeli sağlamlaştırdığı belirtilirken, Omega 3'ün tüm kaynağının da sadece balık olmadığının altı çiziliyor.
'Bebek Büyüdükçe Yeri Daralır'
Gebeliğin ilerlemesiyle bebeğin yerinin daralacağı ve bebeğinde bundan rahatsız olacağı da söylentiler arasında yer alır. Uzmanlar rahim içi ortamının dünyanın muhtemelen en güvenli yer olduğunu, bebeğin içerisinde bulunduğu amniyon sıvısının yeterli olduğu sürece bebeğin içeride rahat olduğunu belirtirler.
'Hamileyken Sol Yana Yatmak Zorunludur'
Anne adayının uyurken yatış pozisyonunu vücudunun kendi ihtiyaçlarına göre kendisinin belirlemesini söyleyen uzmanlar, bu önerinin sadece istirahat edilen durumlar için geçerli olduğunu ifade ederler.
Gebelikte En Sağlıklı ve Rahat Yatış Pozisyonları
'Hamileyken Bebek Emzirmek Erken Doğum Riskini Arttırır'
Bu teorinin hiçbir bilimsel kanıtının olmadığını belirten uzmanlar, erken doğum öyküsü ya da hâli hazırda herhangi bir erken doğum riski olmayan annelerin bebeklerini emzirmeye devam edebileceklerini belirtirler.
Hamileyken Emzirmek ile İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayın
'Karnım Kocaman Oldu Bebeğim Hızla Büyüyor'
Uzmanlar, bebeklerin rahim içerisinde birden büyümediklerini, gebeliğin 2. ayında karın büyümesinin, bağırsaklarda biriken gaza bağlı olduğunu söylerler.
'Midem Bulandı, Bebeğimin Saçları mı Çıktı?'
Bebeğin saçının çıkmasının mide üzerinde etkisi olmadığını belirten uzmanlar, genellikle gebelikte reflüye bağlı olarak son aylarda mide yanması ve bulantı olabileceğini ifade ederler.
Gebelikle İlgili İnanılan 12 Batıl İnanç
'Dikişler Lazerle Dikilirse Hiç İz Kalmaz'
Bilinenin aksine lazer ışınlarının tahrip etmeye yaradığını belirten uzmanlar, estetik dikişlerde lazerin kullanılmadığını belirtirler.
'Tiroid Hormonu Bebeğin Zekâsını Etkiler'
Tiroid hormonu azlığı, tedavi edildiğinde bebekte zekâ sorunu yaratmazken, anne adayında gelişen ciddi tiroid hormonu eksikliğinin zaten hamile kalmaya engel olduğuna dikkat çekilir.
'8 Haftalık Hamileyim, Demek ki İki Aylığım'
Hafta 28 gündür, bir ay ise 30 ya da 31gün. Örneğin; 6 ay 180-184 gün arasıdır, 7'ye bölünce 25.5 haftanın üzerinde çıkar. Yani, gebelikte ay ve hafta hesabı farklıdır.
Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamilesiniz Tıklayın
'2,5 Hafta Önce Hamile Kaldım! O Nedenle 2,5 Haftalık Hamileyim'
Yukarıdaki tanıma göre; 4.5 haftalık hamilelik söz konusudur. Regl kanamasının ilk gününden yumurtlamaya kadar geçen iki haftada hamilelik süresine dahil edilmektedir.
Kaç Haftalık Hamileyim? Gebelik Haftası Hesaplama
'Doğumda Belden Vurulan İğne Çok Risklidir'
Gebelikle ilgili yanlış inanışlar arasında doğumda belden yapılan epidural iğneleri de vardır. Doğumda ve sezaryende epidural analjezinin genel anesteziden çok daha güvenilir bir yöntem olduğunu ifade eden uzmanlar, normal doğumda ağrıyı azaltmada oldukça etkili bir yöntem olduğunu ve sakat kalma olasılığının da son derece az olduğunu ifade ederler.
Epidural Ağrısız Doğum Yöntemi Nasıl Uygulanır? Yan Etkileri Var mıdır?
Gebelikle İlgili Yanlış İnanışlar: 'Hamilelikte Maydanoz Yemek Sakıncalıdır'
Gebelikte maydanozun usulüne uygun ve makul bir miktarda tüketildiğinde (maydanoz suyu içmekten bahsetmiyoruz) erken doğum riskini artırmadığı belirtilir.
'Hamile Kadın Eğilerek ya da Ayakta Durarak Yerden Bir Şey Almamalı'
Bu bilginin herhangi bir doğruluk payı olmadığını ifade eden uzmanlar, eğitim görülen okullarda ve eğitim verilen kitaplarda düşük nedenleri bölümünde böyle bir bilginin yer almadığını ifade ederler.
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var