Bebeklerde Otizm Belirtileri Nelerdir?
Bir beyin hastalığı olan Otizmin belirtileri bebeklerin ilk aylarından itibaren görülmeye başlanıyor.
Bebeklerde Otizm Belirtileri
Otizim, mana olarak kendi dünyasında yaşamak anlamına gelmektedir. Bu nedenle otizim belirtilerini anlama ve tedavi yöntemleri bu anlam üzerine kurulmuştur. Otizm'de ile zihinsel gelişim ayrı şeylerdir. Otistik çocukların zihinsel gelişimleri normal, yüksek ya da düşük olabilmektedir. Bu tür özel çocuklarda, özellikle kendilerini ifade edebilme, duygu ve düşüncelerini aktarabilme veya sözlü iletişim kısıtlıdır. EQ duysal zekalarının kısıtlı olması nedeniyle sosyal iletişimleri zayıftır. Bir beyin hastalığı olan Otizm de erken tanı önemlidir. Bebeklerde Otizm belirtileri ne zaman başlar? Bebeklerde Otizm belirtileri ilk aylardan itibaren başlar. Uzmanlar özellikle anne babaların ikinci ayından itibaren, bebeği çok iyi izlemeleri gerektiğini ve yenidoğan bebeklerinin otizm işaretleri taşıyıp taşımadığını iyi gözlemlemelerinin hastalığın erken tanı konmasında etkili olacağını belirtiyorlar.
Otizm'de Erken Tanı Önemli
Uzmanlar Otzim'in tedavisinde erken tanının önemine dikkat çekiyorlar. Erken tanı konan bir otistik bebeğin uygun ve birebir eğitimle kendi başına bazı davranışları yapabilecek duruma gelebileceğini belirtiyorlar. Bazı durumlarda çocuğun aldığı eğitim sonrasında hastalığı neredeyse yok edilecek düzeye gelindiği fakat hastalığın tamamen iyileşmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor. Burada yapılacak tek şeyin erken tanıyla eğitime başlamak ve yol almak olduğu söyleniyor. Hastalığın erken tanısında anne babaların üzerine düşen en önemli görevin bebeklerinin ilk aylarından itibaren bebekleriyle göz teması kurmaları gerektiğidir. Otizm'in en önemli belirtilerinden birisi olan göz teması hastalığın teşhisinin konmasında etkili rol oynuyor. Bebeklerde Otizm belirtilerinde, bebek başta annesi olmak üzere karşısındaki kişiyle göz teması kurmuyor, gözleriyle bir şeyleri takip etmiyor ve seslere tepki göstermiyor.
Bebeğinizde Bu Belirtilere Dikkat Edin!
Günümüzde adına sıkça rastladığımız Otizm'le ilgili uzmanlar anne babaları bu belirtilere karşı uyarıyorlar. Otizm hastalığı olan bebekler;
- Anneleri dahil kimseyle göz teması kurmaz, seslenmeye tepki vermezler,
- Çevresinde gelişen olaylara kayıtsızdırlar ve sesleri duymuyormuş gibi davranırlar,
- Yaşıtları ile oyun oynamazlar,
- Taklit etme yetenekleri yoktur, oyun oynarken bir senaryo ile oyun kuramazlar,
- Dönen bir nesneyi saatlerce takip edebilirler,
- Ayak parmakları üzerinde ya da kendi etraflarında dakikalarca dönebilirler,
- Annesinin yanından ayrılmasına kayıtsızdırlar,
- Anlamsız sesler çıkarırlar,
- Anlamsız vücut hareketleri yaparlar,
- Konuşma becerileri yoktur,
- Aynı kelimeyi sürekli anlamsız bir şekilde tekrarlayabilirler,
- Sosyal gülümsemeleri yoktur ve sarılmazlar.
İçeriği
- Beğendim
- Beğenmedim
Hafta hafta bedeninde ve bebeğindeki gelişmeleri ücretsiz takip et. Seni en iyi ifade eden seçeneğe tıklayarak, değişimleri haber almaya başla!
Gebe.com hesabım var