Hamilelik Döneminde Tüketilmemesi Gereken 5 Besin

Gebelikte beslenme, hayatımızın diğer dönemlerine göre daha fazla dikkat gerektirir. Çünkü yenen ve içilen her şey, anne karnındaki bebeği direkt olarak etkiler. Bu dönemde yenilmesi gerekenlere yoğunlaşılırken, kaçınılması gereken besinler genelde atlanıyor. Peki, 9 ay boyunca hamilelerin yememesi gerekenler neler?

Hamilelerin Yememesi Gereken Besinler;

1)Az Pişmiş Yumurta

   

Az pişmiş ya da çiğ yumurtaların içinde bulunan Salmonella bakterileri anne adayları için risk oluşturabiliyor. Bebeğinize zarar vermese de anne adayı direkt etkilenebiliyor. Aynı şekilde çiğ yumurta içeren mayonezlerden de Salmonella bakterisinin olma ihtimaline karşı gebelik süresince kaçınmak gerekiyor.  

2)Kahve

   

Gebeliğiniz süresince içeceğiniz kahve, plasenta üzerinden bebeğe de geçmektedir. Kahvedeki kafein, bebeğinizin düşük kilo ile doğma ihtimalini arttırabileceği gibi demir emilimi dengesini de bozabilir. Bırakamıyorsanız, günde 1 fincan ile sınırlı tutmanız faydalı olacaktır.

3)Az Pişmiş Et

  

İçindeki toksoplazmanın doğum kusurlarına neden olabilme ihtimali olduğundan, eti kesinlikle çiğ ya da az pişmiş yememelisiniz. Ette hiç pembelik kalmayana kadar pişirmeye özen gösterin.    

4)Karaciğer

   

Karaciğer, içinde yüksek dozda A vitamini bulunan bir sakatat türüdür. Özellikle hamileliğin ilk aylarında karaciğer yenmesi, gelişmekte olan bebeği olumsuz etkileyebileceğinden, uzmanlar tarafından önerilmez.      

5)Büyük Balıklar

   

Büyük balıkların çoğu yüksek miktarlarda civa içerir. Bu da bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir.  Aynı zamanda kabuklu deniz ürünleri de gıda zehirlenmesine yol açabileceği için hamilelikte uzak durulması gerekir.

*Hamilelik için risk taşıyan 10 besin!