Hamilelere ve Yeni Annelere Özel 8 Bakım Önerisi!

Hamilelik, vücudun hassaslaştığı bir dönem olduğundan bakım konusunda daha fazla özen gösterilmesi gereken bir süreçtir. Aynı şekilde, lohusalık döneminde de oluşan bu hassasiyet bir anda ortadan kalkmadığı için kullanılan ürünler ve cilde yapılan uygulamalarda daha seçici davranmak gerekir.

Biz de hamilelik veya lohusalık sürecinde olanlar için cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenleri sizler için hazırladık.  

1)Ellerinizi Mutlaka Nemlendirin

 

 

Hamilelik döneminde artan hormonlar; cildi, saçı, tırnağı, ter ve yağ bezlerini de direkt etkilediğinden vücudun neredeyse her yeri hassaslaşıyor. Bu hassasiyet, doğumdan sonra da bir süre devam ediyor. Dolayısıyla gebelik ve lohusalık döneminde cildinizi tahriş etmeyecek bakım ürünleri tercih etmek gerekiyor. Özellikle sabun tercihlerinde nemlendiricili olanların kullanılması öneriliyor. Eğer elinizde kuruluk, kaşıntı veya kızarıklık varsa, elleri mutlaka nemlendirmek gerekiyor.

2)Saç Dökülmelerine Çözümü Kozmetiklerde Aramayın

 

   

Hamileliğiniz sırasında artan hormonların etkisiyle saçlarınız gürleşecek ve daha parlak bir görüntüye kavuşacaktır. Fakat doğumun gerçekleşmesiyle birlikte hormonlarınızın aniden normal seviyelere inmesi, saçınızda bir miktar dökülme görülmesine sebep olabilir. Bu durum neredeyse her kadında görülür ve oldukça normal karşılanır. Dökülme probleminize ise içinde bolca kimyasal madde bulunan kozmetiklerde çözüm aramayın. Eğer dökülme için bir tedaviye başlamak istiyorsanız, mutlaka uzman bir doktora başvurmalısınız.

3)Sivilceleri Kendiniz Tedavi Etmeye Çalışmayın

 

   

Yüzdeki yağ salgısı, hamilelik boyunca artar ve sivilce oluşumu için oldukça müsait bir zemin hazırlanır. Her anne adayı ve yeni annenin ortak sorunlarından biri olan sivilce için yağlı ciltlere uygun olan temizleyici ve tonikler kullanabilirsiniz. Hijyene biraz daha dikkat etmeniz gereken bu dönemde yağlı yiyeceklerden uzak durmanız da işinizi görebilir. Fakat iltihabi sivilceleriniz varsa ilaç tedavisi gerekir ve muhakkak dermotoloji uzmanından yardım almak gerekir.

4)Emzirirken Göğüs Uçlarını Ilık Suyla Yıkamanız Yeterli

 

   

Emziren kadınlar için meme bakımı ve hijyeni en önemli konulardan biridir. Emzirmeye başlamadan önce meme başlarınızı temiz ılık suyla veya karbonatlı suyla temizleyebilirsiniz. Emzirme bittikten sonra yine meme başını ılık suyla silmek gerekir. Emzirme döneminde memeye E vitamini sürmek de göğüslerinizi rahatlatacaktır. Ayrıca emzirme bittikten sonra meme uçlarının iyice kuruduğundan emin olmalısınız. Çünkü nemli bir ortam, çatlakların oluşmasını ve mikropların daha hızlı yayılmasını sağlar.

5)Ayaklarınızı Nemli Bırakmayın

 

   

Emzirme döneminde ter bezlerinin sayısında artma görülür. Bu da ayaklarda fazla terlemeye neden olarak mantar enfeksiyonunun oluşmasına neden olabilir. Dolayısıyla bu dönemde ayaklarınızı nemli bırakmamaya ve iyice kurulamaya özen göstermelisiniz.

6)Gebelikte Oluşan Cilt Lekeleri Kendiliğinden Geçmezse...

 

   

Hamileliğin dördüncü veya beşinci ayından itibaren ciltte koyu lekelenmeler görülebilir. Melazma adı verilen bu lekeler hamile kadınların yaklaşık %25'inde görülür ve doğumdan bir süre sonra kendiliğinden geçmeye başlar. Eğer lekeleriniz doğumdan sonra geçmediyse, bir dermotoloji uzmanına başvurabilirsiniz. Vitamin veya peeling tedavisi ile lekelerinize çözüm bulabilirsiniz.

7)Çatlaklar İçin En İyi Çözüm Nemlendirmek

   

Hamilelikte ve emzirme döneminde oluşma riski bulunan çatlaklar için en etkili yöntem, kesinlikle vücudu nemlendirmektir. Bol bol su içerek vücudunuzu içten nemlendirebileceğiniz gibi, dışarıdan da her gün bitkisel yağlar veya kremler ile cildinizi nemlendirmelisiniz. Böylece ani gerilmelere karşı vücudunuzu daha dayanıklı hâle getirmiş olursunuz.

8)Tüylenme Artabilir Ancak Lazeri Erteleyin!

   

Hamilelik ve emzirme döneminde, hormonların artmasından dolayı tüylenmede artış görülebilir. Pek çok anne, bu dönemde lazer yaptırmayı düşünür ancak güvenliğinden dolayı kararsızlık yaşar.. Pek çok dermotoloji uzmanı, hamilelik ve emzirme döneminde yapılan lazer uygulamasının güvenirliğini kanıtlayan bir çalışma olmadığını söylemektedir. Dolayısıyla emzirme dönemi sona erinceye kadar lazere başvurmamanız en doğru tercih olacaktır.

Hamilelikte gönül rahatlığı ile uygulayabileceğiniz 11 bakım önerisi için buraya tıklayın!