Bebeği 'El Ayak Ağız Hastası' Olan Ebeveynler İçin Önemli Uyarı!

Bebekler ve çocuklar arasında şu sıralar fazlasıyla yaygın olan el ayak ve ağız hastalığı için uzmanlardan uyarı geldi. Su çiçeği hastalığıyla benzer belirtiler gösteren el, ayak ve ağız hastalığı tedavisi için ebeveynlerin bilinçsizce antibiyotik kullandığına dikkat çeken uzmanlar, hastalığın tedavisinde antibiyotiklerin yeri olmadığını vurguladı.  

El Ayak ve Ağız Hastalığı İçin Uzmanlardan Uyarı

   

Uzmanlar, bebeği el,ayak, ağız hastalığı olan ebeveynler için önemli uyarılarda bulundu. Su çiçeği hastalığı ile benzer özellikler gösteren el,ayak,ağız hastalığı tedavisi için ebeveynlerin bilinçsizce antibiyotik kullandığına dikkat çeken doktorlar, hastalığın antibiyotik ile tedavi edilmediğini açıkladı. El ayak ağız hastalığının belirtileri arasında yer alan boğaz ağrısı ve ateş için antibiyotik kullanılmadığı, ateş düşürücü ve ağrı kesicilerin yeterli olduğu vurgulandı. Ağızda çıkan yaralar için çeşitli bakım ürünleri kullanıldığı ve kaşınan bölgeler için de losyonlar önerildiği belirtildi. Antibiyotik kullanımının ise yalnızca fazla komplikasyon görülen hastalarda kullanıldığı vurgulandı.  

Hamileler Hastalığa Karşı Uyarıldı

Tek bir virüsün neden olmadığı viral bir hastalık olan el, ayak ve ağız hastalığı için risk grubunda bulunanlar kişiler uyarıldı. Bağışıklığı baskılanmış olan hamileler, yaşlılar ve kanser hastalarının bu risk grubunda olduğu açıklandı. Bu kişilerin, el, ayak ve ağız hastalığı olan bebek ve çocuklarla temas etmemesi gerektiği ifade edildi.  

Hastalıktan Korunmak İçin Temizliğe Dikkat Etmek Gerekiyor

Bulaşıcı bir hastalık olan el, ayak ve ağız hastalığının tükürük, temas veya dışkı yoluyla başka kişilere kolaylıkla geçebildiği söylendi. Hastalıktan korunmak için ise temizliğe çok dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Özellikle her bir viral hastalıkta dikkat edilmesi gereken el yıkamanın ne kadar önemli olduğunun altı çizildi. Hastalığa sahip olan kişilerle yakın temas sağlanmaması gerektiği belirtildi. 

El, ayak ve ağız hastalığı hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.